Kokosový kmeň
Obľúbená, nepečená, nielen vianočná maškrta.
recept,fotorecept,kokos strúhaný,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Ingrediencie
Ingrediencie
kakao - prášok | 10 | gramov | |
kokos strúhaný | 250 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 397 | gramov | |
mlieko sušené | 100 | gramov |
Recept
1.
kokos strúhaný 250 gramov • mlieko sušené 100 gramov • mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov
Z kokosu, sušeného a sladeného kondenzovaného mlieka vypracujeme kompaktnú masu.
2.
kakao - prášok 10 gramov
Masu preložíme na dosku a znovu premiesime. Rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice zapracujeme kakao. Ak chceme mať kokosový kmeň viacfarebný, môžeme časti masy zafarbiť potravinárskym farbivom, alebo pár kvapkami cviklovej, či mrkvovej šťavy a pod.
3.
Z kakaovej masy na doske ušúľame rukami valčeky o priemere asi 1 cm.
4.
Z bielej masy ušúľame valčeky asi 1,5 cm hrubé. Hnedý valček omotáme okolo bieleho a šúľaním spojíme do valčeka. Hnedú a bielu masu môžeme spájať rôznymi spôsobmi podľa fantázie.
6.
...a pokrájame na 5 cm dlhé kúsky.
7.
Skladujeme v chlade.
Dobrú chuť!