svetvomne.sk

Kokosový kmeň

     

Obľúbená, nepečená, nielen vianočná maškrta.

Kuchtil

Počet porcií

32

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

kokos strúhaný 250 gramov  mlieko sušené 100 gramov  mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov

Z kokosu, sušeného a sladeného kondenzovaného mlieka vypracujeme kompaktnú masu.

2. 

kakao - prášok 10 gramov

Masu preložíme na dosku a znovu premiesime. Rozdelíme na polovicu. Do jednej polovice zapracujeme kakao. Ak chceme mať kokosový kmeň viacfarebný, môžeme časti masy zafarbiť potravinárskym farbivom, alebo pár kvapkami cviklovej, či mrkvovej šťavy a pod.

3. 

Z kakaovej masy na doske ušúľame rukami valčeky o priemere asi 1 cm.

4. 

Z bielej masy ušúľame valčeky asi 1,5 cm hrubé. Hnedý valček omotáme okolo bieleho a šúľaním spojíme do valčeka. Hnedú a bielu masu môžeme spájať rôznymi spôsobmi podľa fantázie.

5. 

kokos strúhaný

Vytvorené valčeky obalíme v kokose. Necháme stuhnúť...

6. 

...a pokrájame na 5 cm dlhé kúsky.

7. 

Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť