Kokosové ježe

Recept na prípravu jednoduchého sviatočného pečiva.
recept,fotorecept,rum tmavý,Koláče,Vianočné recepty
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 450 1746 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 30 92 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 0 ?? | kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 12 9 | gramov kcal | |
maslo | 280 2056 | gramov kcal | |
med | 3 148 | polievkové lyžice kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 10 72 | polievkových lyžíc kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
rum tmavý | 4 144 | polievkové lyžice kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
cukor práškový 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • maslo 80 gramov
Práškový cukor, vajcia a maslo vyšľaháme do hladka.

2.
med 3 polievkové lyžice • múka hladká 300 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov
K zmesi pridáme teplý med, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.

3.
Premiešame a cesto vylejeme (rovnomerne rozotrieme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 minút pri 180 stupňov dozlatista.

4.
Po upečení a vychladnutí cesta, cesto nakrájame na pravidelné obdĺžniky.

5.
maslo 200 gramov • kakao - prášok 30 gramov • cukor práškový 200 gramov • mlieko polotučné 1,5% 10 polievkových lyžíc
Všetky suroviny na polevu (okrem rumu) rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme roztopiť.



Dobrú chuť!