svetvomne.sk

Kokosové ježe

Recept na prípravu jednoduchého sviatočného pečiva.

 

Čas prípravy: 1 h. 10 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cukor práškový450gramov
Kakao - prášok30gramov
Kypriaci prášok do pečiva12gramov
Maslo280gramov
Med3polievkové lyžice
Mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
Mlieko polotučné 1,5%10polievkových lyžíc
Múka hladká300gramov
Rum4polievkové lyžice
Vajce slepačie2kusy

1. 

cukor práškový 250 g  vajce slepačie 2 ks  maslo 80 g

Práškový cukor, vajcia a maslo vyšľaháme do hladka.

2. 

med 3 PL  múka hladká 300 g  kypriaci prášok do pečiva 12 g  mlieko polotučné 1,5% 150 ml

K zmesi pridáme teplý med, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.

3. 

Premiešame a cesto vylejeme (rovnomerne rozotrieme) na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 minút pri 180 stupňov dozlatista.

4. 

Po upečení a vychladnutí cesta, cesto nakrájame na pravidelné obdĺžniky.

5. 

maslo 200 g  kakao - prášok 30 g  cukor práškový 200 g  mlieko polotučné 1,5% 10 PL

Všetky suroviny na polevu (okrem rumu) rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme roztopiť.

6. 

rum 4 PL

Po miernom vychladnutí pridáme rum.

7. 

Do čokoládovej polevy namáčame nakrájané cesto a obaľujeme v kokosovej múčke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť