RECEPTY

Kokosové ježe

Kokosové ježe

Recept na prípravu jednoduchého sviatočného pečiva.

recept,fotorecept,rum tmavý,Koláče,Vianočné recepty

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový450gramov
kakao - prášok30gramov
kokos strúhaný-
kypriaci prášok do pečiva12gramov
maslo280gramov
med3polievkové lyžice
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
mlieko polotučné 1,5%10polievkových lyžíc
múka hladká300gramov
rum tmavý4polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

cukor práškový 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  maslo 80 gramov

Práškový cukor, vajcia a maslo vyšľaháme do hladka.

2. 

med 3 polievkové lyžice  múka hladká 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 12 gramov  mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov

K zmesi pridáme teplý med, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.

3. 

Premiešame a cesto vylejeme (rovnomerne rozotrieme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca 20 minút pri 180 stupňov dozlatista.

4. 

Po upečení a vychladnutí cesta, cesto nakrájame na pravidelné obdĺžniky.

5. 

maslo 200 gramov  kakao - prášok 30 gramov  cukor práškový 200 gramov  mlieko polotučné 1,5% 10 polievkových lyžíc

Všetky suroviny na polevu (okrem rumu) rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme roztopiť.

6. 

rum tmavý 4 polievkové lyžice

Po miernom vychladnutí pridáme rum.

7. 

kokos strúhaný

Do čokoládovej polevy namáčame nakrájané cesto a obaľujeme v kokosovej múčke.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies