svetvomne.sk

Nepečená kokosová roláda

    

Jednoduchá sladká dobrota na dni sviatočné.

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
cukor práškový-
cukor práškový180gramov
kakao - prášok20gramov
kokos strúhaný-
kokos strúhaný100gramov
káva čierna instantná2čajové lyžičky
maslo150gramov
piškóty250gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
sušienky kakaové150gramov
voda200mililitrov

1. 

sušienky kakaové 150 gramov  piškóty 250 gramov  káva čierna instantná 2 čajové lyžičky  voda 200 mililitrov

Keksy najemno pomelieme. Nasypeme ich do hlbokej misky. Potom si pomelieme piškóty a necháme si ich pripravené. Uvaríme 200 ml kávy a necháme ju vychladnúť.

2. 

maslo 150 gramov  kokos strúhaný 100 gramov

Do druhej misky nasekáme maslo a necháme ho zmäknúť. Medzitým si navážime kokos a polovicu z neho pomelieme na mlynčeku na kávu najemno. Pozor, nemelieme dlho aby nám kokos nezolejovatel.

3. Príprava cesta

cukor práškový 80 gramov  kakao - prášok 20 gramov  rum tmavý 2 polievkové lyžice

K pomletým keksom pridáme cukor, kakao, rum a vychladenú kávu. Dobre premiešame.

Príprava cesta

4. 

Prisypeme pripravené mleté piškóty a vypracujeme tuhšie cesto.

5. Kokosová plnka

cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame dopenista s cukrom. Pridáme strúhaný a mletý kokos. Dobre premiešame.

Kokosová plnka

6. Tvoríme roládu

cukor práškový

Cesto rozvaľkáme na silikónovej podložke, alebo na menšej kuchynskej doštičke posypanej cukrom na veľkosť asi 30x40 cm (hrúbka asi 1/2 cm). Okraje cesta pomocou valčeka vyrovnáme zatlačením okrajov k cestu.

Tvoríme roládu

7. 

kokos strúhaný

Rozvaľkané cesto posypeme kokosom a valčekom kokos jemne do cesta zatlačíme.

8. 

Na cesto položíme alobal (dvojmo preložený) primeranej veľkosti.

9. 

Silikónovú podložku čiastočne preložíme na dlhšej strane cez alobal.

10. 

Cesto s alobalom aj podložkou otočíme.

11. 

Podložku jednoducho stiahneme. Ak nemáme silikónovú podložku a pracujeme s doštičkou bude dobré, ak nám niekto pri otáčaní cesta pomôže.

12. 

Na cesto rovnomerne natrieme plnku.

13. 

Pomocou alobalu roládu pevne stočíme.

14. 

Zabalíme ju do alobalu na ktorom sme ju stáčali a uložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť.

15. 

Stuhnutú roládu nakrájame asi na 0,5 cm plátky a skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť