Nepečená kokosová roláda
Jednoduchá sladká dobrota na dni sviatočné.
recept,fotorecept,sušienky kakaové,piškóty,rum tmavý,Rolády,,Nepečené,Vianočné recepty
Rolády
Kategórie
Rolády Nepečené Vianočné recepty Nepečené rolády Vianočné zákusky Vianočné nepečené dezerty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | - | ||
cukor práškový | 180 | gramov | |
kakao - prášok | 20 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
kokos strúhaný | 100 | gramov | |
káva čierna instantná | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 150 | gramov | |
piškóty | 250 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
sušienky kakaové | 150 | gramov | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
sušienky kakaové 150 gramov • piškóty 250 gramov • káva čierna instantná 2 čajové lyžičky • voda 200 mililitrov
Keksy najemno pomelieme. Nasypeme ich do hlbokej misky. Potom si pomelieme piškóty a necháme si ich pripravené. Uvaríme 200 ml kávy a necháme ju vychladnúť.

2.
maslo 150 gramov • kokos strúhaný 100 gramov
Do druhej misky nasekáme maslo a necháme ho zmäknúť. Medzitým si navážime kokos a polovicu z neho pomelieme na mlynčeku na kávu najemno. Pozor, nemelieme dlho aby nám kokos nezolejovatel.

3. Príprava cesta
cukor práškový 80 gramov • kakao - prášok 20 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice
K pomletým keksom pridáme cukor, kakao, rum a vychladenú kávu. Dobre premiešame.

4.
Prisypeme pripravené mleté piškóty a vypracujeme tuhšie cesto.

5. Kokosová plnka
cukor práškový 100 gramov
Maslo vymiešame dopenista s cukrom. Pridáme strúhaný a mletý kokos. Dobre premiešame.

6. Tvoríme roládu
Cesto rozvaľkáme na silikónovej podložke, alebo na menšej kuchynskej doštičke posypanej cukrom na veľkosť asi 30x40 cm (hrúbka asi 1/2 cm). Okraje cesta pomocou valčeka vyrovnáme zatlačením okrajov k cestu.


8.
Na cesto položíme alobal (dvojmo preložený) primeranej veľkosti.

9.
Silikónovú podložku čiastočne preložíme na dlhšej strane cez alobal.

10.
Cesto s alobalom aj podložkou otočíme.

11.
Podložku jednoducho stiahneme. Ak nemáme silikónovú podložku a pracujeme s doštičkou bude dobré, ak nám niekto pri otáčaní cesta pomôže.

12.
Na cesto rovnomerne natrieme plnku.

13.
Pomocou alobalu roládu pevne stočíme.

14.
Zabalíme ju do alobalu na ktorom sme ju stáčali a uložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť.

15.
Stuhnutú roládu nakrájame asi na 0,5 cm plátky a skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!