Nepečená kokosová roláda

Jednoduchá sladká dobrota na dni sviatočné.
recept,fotorecept,sušienky kakaové,piškóty,rum tmavý,Rolády,,Nepečené,Vianočné recepty
Rolády
Kategórie
Rolády › Nepečené › Vianočné recepty › Vianočné nepečené dezerty › Vianočné zákusky › Nepečené rolády ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
cukor práškový | 180 699 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 20 62 | gramov kcal | |
kokos strúhaný | 0 ?? | kcal | |
kokos strúhaný | 100 693 | gramov kcal | |
káva čierna instantná | 2 ?? | čajové lyžičky kcal | |
maslo | 150 1101 | gramov kcal | |
piškóty | 250 993 | gramov kcal | |
rum tmavý | 2 72 | polievkové lyžice kcal | |
sušienky kakaové | 150 ?? | gramov kcal | |
voda | 200 442 | mililitrov kcal |
Recept
1.
sušienky kakaové 150 gramov • piškóty 250 gramov • káva čierna instantná 2 čajové lyžičky • voda 200 mililitrov
Keksy najemno pomelieme. Nasypeme ich do hlbokej misky. Potom si pomelieme piškóty a necháme si ich pripravené. Uvaríme 200 ml kávy a necháme ju vychladnúť.

2.
maslo 150 gramov • kokos strúhaný 100 gramov
Do druhej misky nasekáme maslo a necháme ho zmäknúť. Medzitým si navážime kokos a polovicu z neho pomelieme na mlynčeku na kávu najemno. Pozor, nemelieme dlho aby nám kokos nezolejovatel.

3. Príprava cesta
cukor práškový 80 gramov • kakao - prášok 20 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice
K pomletým keksom pridáme cukor, kakao, rum a vychladenú kávu. Dobre premiešame.

4.
Prisypeme pripravené mleté piškóty a vypracujeme tuhšie cesto.

5. Kokosová plnka
cukor práškový 100 gramov
Maslo vymiešame dopenista s cukrom. Pridáme strúhaný a mletý kokos. Dobre premiešame.

6. Tvoríme roládu
Cesto rozvaľkáme na silikónovej podložke, alebo na menšej kuchynskej doštičke posypanej cukrom na veľkosť asi 30x40 cm (hrúbka asi 1/2 cm). Okraje cesta pomocou valčeka vyrovnáme zatlačením okrajov k cestu.


8.
Na cesto položíme alobal (dvojmo preložený) primeranej veľkosti.

9.
Silikónovú podložku čiastočne preložíme na dlhšej strane cez alobal.

10.
Cesto s alobalom aj podložkou otočíme.

11.
Podložku jednoducho stiahneme. Ak nemáme silikónovú podložku a pracujeme s doštičkou bude dobré, ak nám niekto pri otáčaní cesta pomôže.

12.
Na cesto rovnomerne natrieme plnku.

13.
Pomocou alobalu roládu pevne stočíme.

14.
Zabalíme ju do alobalu na ktorom sme ju stáčali a uložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť.

15.
Stuhnutú roládu nakrájame asi na 0,5 cm plátky a skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!