Nepečená kokosová roláda
![Nepečená kokosová roláda](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000851/img_sk_4x3/nepecena-kokosova-rolada_00180.jpg)
Jednoduchá sladká dobrota na dni sviatočné.
recept,fotorecept,sušienky kakaové,piškóty,rum tmavý,Rolády,,Nepečené,Vianočné recepty
Rolády
Kategórie
Rolády Nepečené Vianočné recepty Nepečené rolády Vianočné zákusky Vianočné nepečené dezerty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | - | ||
cukor práškový | 180 | gramov | |
kakao - prášok | 20 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
kokos strúhaný | 100 | gramov | |
káva čierna instantná | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 150 | gramov | |
piškóty | 250 | gramov | |
rum tmavý | 2 | polievkové lyžice | |
sušienky kakaové | 150 | gramov | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
sušienky kakaové 150 gramov • piškóty 250 gramov • káva čierna instantná 2 čajové lyžičky • voda 200 mililitrov
Keksy najemno pomelieme. Nasypeme ich do hlbokej misky. Potom si pomelieme piškóty a necháme si ich pripravené. Uvaríme 200 ml kávy a necháme ju vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1560w.jpg)
2.
maslo 150 gramov • kokos strúhaný 100 gramov
Do druhej misky nasekáme maslo a necháme ho zmäknúť. Medzitým si navážime kokos a polovicu z neho pomelieme na mlynčeku na kávu najemno. Pozor, nemelieme dlho aby nám kokos nezolejovatel.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1567w.jpg)
3. Príprava cesta
cukor práškový 80 gramov • kakao - prášok 20 gramov • rum tmavý 2 polievkové lyžice
K pomletým keksom pridáme cukor, kakao, rum a vychladenú kávu. Dobre premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1563w.jpg)
4.
Prisypeme pripravené mleté piškóty a vypracujeme tuhšie cesto.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1564w.jpg)
5. Kokosová plnka
cukor práškový 100 gramov
Maslo vymiešame dopenista s cukrom. Pridáme strúhaný a mletý kokos. Dobre premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1566w.jpg)
6. Tvoríme roládu
Cesto rozvaľkáme na silikónovej podložke, alebo na menšej kuchynskej doštičke posypanej cukrom na veľkosť asi 30x40 cm (hrúbka asi 1/2 cm). Okraje cesta pomocou valčeka vyrovnáme zatlačením okrajov k cestu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1568w.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1569w.jpg)
8.
Na cesto položíme alobal (dvojmo preložený) primeranej veľkosti.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1570w.jpg)
9.
Silikónovú podložku čiastočne preložíme na dlhšej strane cez alobal.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1571w.jpg)
10.
Cesto s alobalom aj podložkou otočíme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1572w.jpg)
11.
Podložku jednoducho stiahneme. Ak nemáme silikónovú podložku a pracujeme s doštičkou bude dobré, ak nám niekto pri otáčaní cesta pomôže.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1573w.jpg)
12.
Na cesto rovnomerne natrieme plnku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1579w.jpg)
13.
Pomocou alobalu roládu pevne stočíme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1582w.jpg)
14.
Zabalíme ju do alobalu na ktorom sme ju stáčali a uložíme na niekoľko hodín do chladničky stuhnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1584w.jpg)
15.
Stuhnutú roládu nakrájame asi na 0,5 cm plátky a skladujeme v chlade.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000851/small/IMG_1586w.jpg)
Dobrú chuť!