svetvomne.sk

Gaštanová roláda

    

Nepečená roláda s varenou parížskou plnkou. Pre obsah alkoholu vhodná len pre dospelých.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. Krém

vajce slepačie 2 kusy  cukor kryštálový 80 gramov  kakao - prášok 30 gramov

Nad parou vyšľaháme vajíčka, cukor a kakao. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Krém

2. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 20 gramov

Maslo necháme zmäknúť a vymiešame ho s cukrom.

3. 

Maslo pridáme do krému a elektrickým šľahačom ho vyšľaháme.

4. Gaštanové cesto

orechy vlašské 100 gramov  maslo 100 gramov

Orechy pomelieme a zmiešame ich s maslom.

Gaštanové cesto

5. 

rum tmavý 100 mililitrov

Vmiešame rum.

6. 

gaštanové pyré mrazené 750 gramov

Primiešame rozmrazené kocky gaštanového pyré.

7. Roláda

Plech vyložíme dvojmo alobalom. Na alobal rozotrieme gaštanové cesto.

Roláda

8. 

Na cesto natrieme parížsky krém.

9. 

Natretý alobal vytiahneme z plechu na pracovnú dosku. Pomocou neho roládu stočíme.

10. 

Stočenú roládu podsunieme doštičkou a uložíme na 24 hodín do chladničky.

11. 

Zo stuhnutej rolády odstránime alobal. Krájame porcie o hrúbke asi 0,5-1 cm. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť