svetvomne.sk

Gaštanová roláda

Nepečená roláda s varenou parížskou plnkou. Pre obsah alkoholu vhodná len pre dospelých.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cukor kryštálový80gramov
Cukor práškový20gramov
Gaštanové pyré mrazené750gramov
Kakao - prášok30gramov
Maslo300gramov
Orechy vlašské100gramov
Rum100mililitrov
Vajce slepačie2kusy

1. Parížsky krém

vajce slepačie 2 ks  cukor kryštálový 80 g  kakao - prášok 30 g

Nad parou vyšľaháme vajíčka, cukor a kakao. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Parížsky krém

2. 

maslo 200 g  cukor práškový 20 g

Maslo necháme zmäknúť a vymiešame ho s cukrom.

3. 

Maslo pridáme do krému a elektrickým šľahačom ho vyšľaháme.

4. Gaštanové cesto

orechy vlašské 100 g  maslo 100 g

Orechy pomelieme a zmiešame ich s maslom.

Gaštanové cesto

5. 

rum 100 ml

Vmiešame rum.

6. 

gaštanové pyré mrazené 750 g

Primiešame rozmrazené kocky gaštanového pyré.

7. Roláda

Plech vyložíme dvojmo alobalom. Na alobal rozotrieme gaštanové cesto.

Roláda

8. 

Na cesto natrieme parížsky krém.

9. 

Natretý alobal vytiahneme z plechu na pracovnú dosku. Pomocou neho roládu stočíme.

10. 

Stočenú roládu podsunieme doštičkou a uložíme na 24 hodín do chladničky.

11. 

Zo stuhnutej rolády odstránime alobal. Krájame porcie o hrúbke asi 0,5-1 cm. Skladujeme v chlade.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť