Sladké zemiaky s parmezánom
Recept na zapečené batáty s bylinkami, olejom a strúhaným syrom. Výborná príloha, ktorej príprava neunaví a rozvonia celú kuchyňu.
recept,fotorecept,syr Parmezán,zemiaky sladké - batáty,Zemiakové prílohy,Bezlepkové
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka sušená | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | - | ||
olej repkový | 2 | polievkové lyžice | |
oregano | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
syr Parmezán | 50 | gramov | |
zemiaky sladké - batáty | 2 | kusy |
Recept
2.
olej repkový 2 polievkové lyžice • soľ • korenie čierne mleté • oregano 1 čajová lyžička • bazalka sušená 1 čajová lyžička
Hranolčeky ochutíme a obalíme v oleji.
3.
Hranolčeky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie s malými rozostupmi.
4.
Pečieme 22 min. pri teplote 220°C.
Dobrú chuť!