svetvomne.sk

Sladké zemiaky s parmezánom

    

Recept na zapečené batáty s bylinkami, olejom a strúhaným syrom. Výborná príloha, ktorej príprava neunaví a rozvonia celú kuchyňu.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bazalka sušená1čajová lyžička
korenie čierne mleté-
olej repkový2polievkové lyžice
oregano1čajová lyžička
soľ-
syr Parmezán50gramov
zemiaky sladké - batáty2kusy

1. 

zemiaky sladké - batáty 2 kusy

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky.

2. 

olej repkový 2 polievkové lyžice  soľ  korenie čierne mleté  oregano 1 čajová lyžička  bazalka sušená 1 čajová lyžička

Hranolčeky ochutíme a obalíme v oleji.

3. 

Hranolčeky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie s malými rozostupmi.

4. 

Pečieme 22 min. pri teplote 220°C.

5. 

syr Parmezán 50 gramov

Horúce zemiaky hneď po upečení posypeme nastrúhaným syrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť