svetvomne.sk

Sladké zemiaky s parmezánom

     

Recept na zapečené batáty s bylinkami, olejom a strúhaným syrom. Výborná príloha, ktorej príprava neunaví a rozvonia celú kuchyňu.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Bazalka sušená1čajová lyžička
Korenie čierne mleté
Olej repkový2polievkové lyžice
Oregano1čajová lyžička
Soľ
Syr parmezán50gramov
Zemiaky sladké - batáty2kusy

1. 

zemiaky sladké - batáty 2 ks

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky.

2. 

olej repkový 2 PL  soľ  korenie čierne mleté  oregano 1 ČL  bazalka sušená 1 ČL

Hranolčeky ochutíme a obalíme v oleji.

3. 

Hranolčeky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie s malými rozostupmi.

4. 

Pečieme 22 min. pri teplote 220°C.

5. 

syr Parmezán 50 g

Horúce zemiaky hneď po upečení posypeme nastrúhaným syrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť