svetvomne.sk

Zeleninové rizoto

Jednoduchý recept na lahôdku vhodnú aj pre vegetariánov.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bujón zeleninový30gramov
Cibuľa300gramov
Kukurica200gramov
Maslo100gramov
Mrkva200gramov
Olej olivový4polievkové lyžice
Ryža guľatozrnná500gramov
Syr parmezán100gramov
Voda1.5litra

1. 

olej olivový 4 PL  cibuľa 300 g

Nakrájame na drobno dve stredne veľké cibule a osmažíme ich do sklovita na olivovom oleji.

2. 

ryža guľatozrnná 500 g

Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.

3. 

voda 1.5 l  bujón zeleninový 30 g  kukurica 200 g  mrkva 200 g

Pridáme približne pol litra vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu), kukuricu a mrkvičky. Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Parmezán 100 g  maslo 100 g

Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť