Zeleninové rizoto

Jednoduchý recept na lahôdku vhodnú aj pre vegetariánov.
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,kukurica,mrkva,syr Parmezán,Rizoto,Bezlepkové
Rizoto
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
748 g
Energia porcie
971 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón zeleninový | 30 78 | gramov kcal | |
cibuľa | 300 132 | gramov kcal | |
kukurica | 200 204 | gramov kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
olej olivový | 4 528 | polievkové lyžice kcal | |
ryža guľatozrnná | 500 1725 | gramov kcal | |
syr Parmezán | 100 392 | gramov kcal | |
voda | 1.5 0 | litra kcal |
Recept
1.
olej olivový 4 polievkové lyžice • cibuľa 300 gramov
Nakrájame na drobno dve stredne veľké cibule a osmažíme ich do sklovita na olivovom oleji.

2.
ryža guľatozrnná 500 gramov
Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.

3.
voda 1.5 litra • bujón zeleninový 30 gramov • kukurica 200 gramov • mrkva 200 gramov
Pridáme približne pol litra vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu), kukuricu a mrkvičky. Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

4.
syr Parmezán 100 gramov • maslo 100 gramov
Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!