svetvomne.sk

Zeleninové rizoto

    

Jednoduchý recept na lahôdku vhodnú aj pre vegetariánov.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
bujón zeleninový30gramov
cibuľa300gramov
kukurica200gramov
maslo100gramov
mrkva200gramov
olej olivový4polievkové lyžice
ryža guľatozrnná500gramov
syr Parmezán100gramov
voda1.5litra

1. 

olej olivový 4 polievkové lyžice  cibuľa 300 gramov

Nakrájame na drobno dve stredne veľké cibule a osmažíme ich do sklovita na olivovom oleji.

2. 

ryža guľatozrnná 500 gramov

Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.

3. 

voda 1.5 litra  bujón zeleninový 30 gramov  kukurica 200 gramov  mrkva 200 gramov

Pridáme približne pol litra vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu), kukuricu a mrkvičky. Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.

4. 

syr Parmezán 100 gramov  maslo 100 gramov

Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť