svetvomne.sk

Rizoto z morčacích stehien

    

Chutný obed na sobotu. Rizoto môžeme pred podávaním posypať strúhaným syrom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
morčacie stehno celé1200gramov
mrkva150gramov
paprika červená mletá-
ryža guľatozrnná250gramov
slanina oravská150gramov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda-
voda250mililitrov

1. Ryža

ryža guľatozrnná 250 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda

Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou na sitku. Vložíme ju do hrnca, krátko opražíme, pridáme soľ a zalejeme vriacou vodou cca 1 cm nad povrch ryže. Pod pokrievkou uvaríme do mäkka.

Ryža

2. 

morčacie stehno celé 1200 gramov  soľ  paprika červená mletá  voda 200 mililitrov

Morčacie stehná umyjeme, položíme na pekáč, posolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Prilejeme vodu a zakryté pečieme cca hodinu v rúre. Upečené mäso sa musí dať ľahko oddeliť od kosti.

3. 

slanina oravská 150 gramov  mrkva 150 gramov

Mrkvu očistíme a na hrubo postrúhame. Slaninu pokrájame na slížiky a ľahko ju opražíme.

4. 

voda 50 mililitrov

K slanine pridáme mrkvu, podlejeme vodou a za občasného premiešavania 5 - 10 minút podusíme.

5. 

Upečené morčacie stehná necháme vychladnúť tak, aby sa dalo nimi rukami manipulovať. Mäso rozoberieme, pričom dôkladne odstránime všetky kosti. Mäso pokrájame na menšie kúsky.

6. 

Mäso, mrkvu so slaninkou pridáme k ryži. Dôkladne ale jemne premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť