svetvomne.sk

Morčacie kapsy plnené syrom a pažítkou

    

S týmto receptom hravo zvládnete pripraviť domáce morčacie kapsy plnené čerstvou pažítkou a syrom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak2strúčiky
morčacie prsia1kilogram
olej olivový-
paprika červená mletá1čajová lyžička
pažítka5čajových lyžičiek
soľ-
syr Gouda120gramov
voda150mililitrov

1. 

morčacie prsia 1 kilogram

Z morčacieho mäsa vytvoríme tak hrubé plátky, aby sme vedeli vytvoriť vo vnútri kapsu.

2. 

syr Gouda 120 gramov

Do misky striedavo nahrubo a natenko nastrúhame syr.

3. 

cesnak 2 strúčiky  pažítka 5 čajových lyžičiek

Do misky pridáme nadrobno nakrájanú pažítku a cesnak. Zmes premiešame.

4. 

soľ

Pažítkovou zmesou naplníme morčacie kapsy. Tie uzatvoríme šitím alebo len špáradlami. Na povrchu z obidvoch strán posolíme.

5. 

olej olivový  voda 150 mililitrov  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Zapekaciu misu vymastíme troškou oleja, vložíme do nej morčacie kapsy. Ak nám zostalo z pažítkovej zmesi, môžeme ju nasypať na povrch mäsa. Okoreníme sladkou červenou paprikou. Mäso podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút na 200° C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť