Všetky recepty > Hlavné jedlá > Hlavné jedlá z mäsa > Morčacie mäso
S týmto receptom hravo zvládnete pripraviť domáce morčacie kapsy plnené čerstvou pažítkou a syrom.
recept,fotorecept,morčacie prsia,syr Gouda,pažítka,Morčacie mäso,Bezlepkové,Sezónne recepty
Morčacie mäso
Kuchtil
Počet porcií
6
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka
1.
morčacie prsia 1 kilogram
Z morčacieho mäsa vytvoríme tak hrubé plátky, aby sme vedeli vytvoriť vo vnútri kapsu.
3.
cesnak 2 strúčiky • pažítka 5 čajových lyžičiek
Do misky pridáme nadrobno nakrájanú pažítku a cesnak. Zmes premiešame.
4.
Pažítkovou zmesou naplníme morčacie kapsy. Tie uzatvoríme šitím alebo len špáradlami. Na povrchu z obidvoch strán posolíme.
5.
olej olivový • voda 150 mililitrov • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Zapekaciu misu vymastíme troškou oleja, vložíme do nej morčacie kapsy. Ak nám zostalo z pažítkovej zmesi, môžeme ju nasypať na povrch mäsa. Okoreníme sladkou červenou paprikou. Mäso podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút na 200° C.
Dobrú chuť!
cesnak | 2 | strúčiky | |
morčacie prsia | 1 | kilogram | |
olej olivový | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
pažítka | 5 | čajových lyžičiek | |
soľ | - | ||
syr Gouda | 120 | gramov | |
voda | 150 | mililitrov |