svetvomne.sk

Morčacie špízy v alobale

     

Špízy sú jednoduchým a obľúbeným spôsobom prípravy jedla na grilovačke. Rovnako jednoduchá je ich príprava v rúre. Prípravou v alobale, či už na grile, alebo v rúre, sú oveľa viac šťavnatejšie.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa150gramov
Korenie kurkuma1čajová lyžička
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Morčacie prsia300gramov
Olej olivový60mililitrov
Paprika farebná150gramov
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Šampiňóny250gramov
Zemiaky opekané na masle

1. 

morčacie prsia 300 g

Morčacie mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

2. 

korenie kurkuma 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Posypeme koreninami, premiešame,...

3. 

olej olivový 60 ml

...vložíme do misky, zalejeme olejom a opäť premiešame. Necháme dve hodiny marinovať (alebo aj dlhšie).

4. 

paprika farebná 150 g  cibuľa 150 g

Cibuľu očistíme, nakrájame na štvrtiny a rozoberieme na lupienky. Papriku umyjeme, vyčistíme a pokrájame na väčšie kúsky.

5. 

šampiňóny 250 g

Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky.

6. 

Mäso, cibuľu, papriku a šampiňóny napichujeme striedavo na špajdľu. Vždy po dva špízy položíme na dostatočne veľký alobal, pokvapkáme olejom v ktorom sa marinovali a zabalíme.

7. 

Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.

8. 

Zemiaky opekané na masle recept

Upečené rozbalíme a môžeme servírovať. Odporúčame podávať so zemiakmi, alebo chlebom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť