Morčacie špízy v alobale

Špízy sú jednoduchým a obľúbeným spôsobom prípravy jedla na grilovačke. Rovnako jednoduchá je ich príprava v rúre. Prípravou v alobale, či už na grile, alebo v rúre, sú oveľa viac šťavnatejšie.
recept,fotorecept,morčacie prsia,paprika farebná,cibuľa,šampiňóny,Morčacie mäso,Recepty na gril,Bezlepkové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiaky opekané na masle recept | 0 ?? | kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
korenie kurkuma | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
morčacie prsia | 300 261 | gramov kcal | |
olej olivový | 60 528 | mililitrov kcal | |
paprika farebná | 150 33 | gramov kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
šampiňóny | 250 40 | gramov kcal |
Recept

2.
korenie kurkuma 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Posypeme koreninami, premiešame,...

3.
olej olivový 60 mililitrov
...vložíme do misky, zalejeme olejom a opäť premiešame. Necháme dve hodiny marinovať (alebo aj dlhšie).

4.
paprika farebná 150 gramov • cibuľa 150 gramov
Cibuľu očistíme, nakrájame na štvrtiny a rozoberieme na lupienky. Papriku umyjeme, vyčistíme a pokrájame na väčšie kúsky.


6.
Mäso, cibuľu, papriku a šampiňóny napichujeme striedavo na špajdľu. Vždy po dva špízy položíme na dostatočne veľký alobal, pokvapkáme olejom v ktorom sa marinovali a zabalíme.

7.
Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.

8.
Zemiaky opekané na masle recept
Upečené rozbalíme a môžeme servírovať. Odporúčame podávať so zemiakmi, alebo chlebom.

Dobrú chuť!