svetvomne.sk

Marinované pečené morčacie stehná

    

Neviete čo uvariť z veľkých morčacích nôh? Tu je chutná inšpirácia.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cesnak8strúčikov
cesnak sušený1čajová lyžička
cibuľa200gramov
korenie grilovacie½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
morčacie stehno celé2kusy
olej olivový50mililitrov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ2čajové lyžičky
voda300mililitrov

1. 

morčacie stehno celé 2 kusy  olej olivový 50 mililitrov  korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  cesnak sušený 1 čajová lyžička

Morčacie stehná umyjeme a osušíme. Z oleja a korenín si pripravíme marinádu, ktorou stehná potrieme a necháme ich 24 hodín odležať v chlade.

2. 

cesnak 8 strúčikov  cibuľa 200 gramov  soľ 2 čajové lyžičky  voda 300 mililitrov

Po namarinovaní očistíme cesnak, urobíme do nôh zárezy a vtlačíme dnu celé strúčiky cesnaku. Ošúpeme cibuľu a nakrájame na kolieska. Stehná osolíme a poukladáme na ne cibuľu, podlejeme vodou.

3. 

Pečieme zakryté pri teplote 180°C 1,5 hodiny. Odokryjeme, podľa potreby dolejeme vodu a dopečieme odkryté pri vyššom stupni, 15 minút, mäso otočíme a ešte raz pätnásť minút pečieme. Vyberieme z rúry a do podávania necháme pekáč zatvorený, aby mäso nevyschlo.

4. 

Podávame s knedľou a dusenou kapustou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť