svetvomne.sk

Morčacie stehno na karí

     

Chutné kúsky morčaciny v karí-smotanovej omáčke podávame s cestovinami.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Cibuľa50gramov
Korenie karí2čajové lyžičky
Kukurica sterilizovaná200gramov
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Morčacie stehno horné-filé600gramov
Múka hladká25gramov
Olej olivový5polievkových lyžíc
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
Soľ1čajová lyžička
Voda200mililitrov

1. 

morčacie stehno horné-filé 600 g  paprika červená mletá 1 ČL  korenie karí 2 ČL  olej olivový 4 PL

Morčacie stehno umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme ho do misky, prisypeme papriku a korenie. Prilejeme olej a premiešame. Necháme v chlade najmenej 2 hodiny marinovať.

2. 

cibuľa 50 g  cesnak 3 strúčiky  olej olivový 1 PL

Očistenú a nakrájanú cibuľu s očisteným a nakrájaným cesnakom speníme na troške oleja.

3. 

soľ 1 ČL

Pridáme marinované mäso aj s marinádou a opekáme kým sa mäso zatiahne. Osolíme.

4. 

voda 200 ml

Mäso podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou hodinu, za občasného miešania, dusíme.

5. 

kukurica sterilizovaná 200 g

K mäkkému mäsu primiešame kukuricu.

6. 

múka hladká 25 g  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 g

Zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a smotane.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť