svetvomne.sk

Morčacie stehno na karí

    

Chutné kúsky morčaciny v karí-smotanovej omáčke podávame s cestovinami.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak3strúčiky
cibuľa50gramov
korenie karí2čajové lyžičky
kukurica sterilizovaná200gramov
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
morčacie stehno horné-filé600gramov
múka hladká25gramov
olej olivový5polievkových lyžíc
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ1čajová lyžička
voda200mililitrov

1. 

morčacie stehno horné-filé 600 gramov  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie karí 2 čajové lyžičky  olej olivový 4 polievkové lyžice

Morčacie stehno umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme ho do misky, prisypeme papriku a korenie. Prilejeme olej a premiešame. Necháme v chlade najmenej 2 hodiny marinovať.

2. 

cibuľa 50 gramov  cesnak 3 strúčiky  olej olivový 1 polievková lyžica

Očistenú a nakrájanú cibuľu s očisteným a nakrájaným cesnakom speníme na troške oleja.

3. 

soľ 1 čajová lyžička

Pridáme marinované mäso aj s marinádou a opekáme kým sa mäso zatiahne. Osolíme.

4. 

voda 200 mililitrov

Mäso podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou hodinu, za občasného miešania, dusíme.

5. 

kukurica sterilizovaná 200 gramov

K mäkkému mäsu primiešame kukuricu.

6. 

múka hladká 25 gramov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov

Zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a smotane.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť