Morčacie stehno na karí
Chutné kúsky morčaciny v karí-smotanovej omáčke podávame s cestovinami.
recept,fotorecept,morčacie stehno horné-filé,smotana kyslá (14-18% tuku),Morčacie mäso
Morčacie mäso
Kategórie
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 50 | gramov | |
korenie karí | 2 | čajové lyžičky | |
kukurica sterilizovaná | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
morčacie stehno horné-filé | 600 | gramov | |
múka hladká | 25 | gramov | |
olej olivový | 5 | polievkových lyžíc | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
morčacie stehno horné-filé 600 gramov • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie karí 2 čajové lyžičky • olej olivový 4 polievkové lyžice
Morčacie stehno umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme ho do misky, prisypeme papriku a korenie. Prilejeme olej a premiešame. Necháme v chlade najmenej 2 hodiny marinovať.
2.
cibuľa 50 gramov • cesnak 3 strúčiky • olej olivový 1 polievková lyžica
Očistenú a nakrájanú cibuľu s očisteným a nakrájaným cesnakom speníme na troške oleja.
3.
soľ 1 čajová lyžička
Pridáme marinované mäso aj s marinádou a opekáme kým sa mäso zatiahne. Osolíme.
4.
voda 200 mililitrov
Mäso podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou hodinu, za občasného miešania, dusíme.
6.
múka hladká 25 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov
Zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a smotane.
Dobrú chuť!