svetvomne.sk

Morčacie stehná na cibuli

    

Pečené morčacie mäso z dolných stehien s chutnou cibuľkou. Podávame s pečenými zemiakmi.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

cibuľa 200 gramov  slanina prerastená 100 gramov  morčacie stehno celé 4 kusy  soľ  paprika červená mletá

Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na hrubšie prúžky. Morčacie dolné stehná umyjeme, nasolíme, potrieme mletou červenou paprikou a ostrým nožom vytvoríme do nich hlboké zárezy. Do zárezov natlačíme prúžky slaniny.

2. 

voda 400 mililitrov

Stehná vložíme do pekáča a bohato posypeme cibuľou. Stehnami trochu pohneme, aby sa časť cibule dostala aj pod ne. Podlejeme vodou.

3. 

Pečieme zakryté na strednom stupni vo vyhriatej rúre asi 1,5 hodiny. Mäso musí byť úplne mäkké a ľahko musí ísť od kosti.

4. 

Upečené mäso oddelíme od kosti a servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť