Morčacie soté s pórom
Recept na vynikajúce jemné morčacie stehno s pórom a koriandrom.
recept,fotorecept,morčacie stehno celé,pór,paradajky cherry,Morčacie mäso,,Sezónne recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
koriander | - | ||
morčacie stehno celé | 800 | gramov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paradajky cherry | 30 | gramov | |
pór | 70 | gramov | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
vývar kurací | 150 | mililitrov |
Recept
1.
morčacie stehno celé 800 gramov
Morčacie stehno vykostíme, očistíme od šliach a nakrájame na kocky.
2.
cesnak 3 strúčiky • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • vývar kurací 150 mililitrov • soľ ¼ čajovej lyžičky
Na rozpálenú panvicu nalejeme olej a mäso zatiahneme zo všetkých strán. Okoreníme, osolíme, pridáme nakrájaný cesnak a podlejeme vývarom. Dusíme prikryté do mäkka.
3.
koriander • pór 70 gramov • paradajky cherry 30 gramov
Pridáme nakrájaný koriander, pór a paradajky. Vypneme ohrev, premiešame a necháme trochu spolu prehriať na zbytkovom teple varnej platne.
Dobrú chuť!