Morčacia kapsa v parnom hrnci
Šťavnatý a diétny obed.
recept,fotorecept,morčacie prsia,Morčacie mäso,Parný hrniec,Bezlepkové,Bezlaktózové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 2 | kusy | |
morčacie prsia | 500 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
paprika | 2 | kusy | |
pažítka | - | ||
soľ | - | ||
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1.
mrkva 200 gramov • cibuľka jarná 2 kusy • zemiaky 400 gramov • paprika 2 kusy
Mrkvu a jarnú cibuľku očistíme, umyjeme a nakrájame na pásiky. Zemiaky po očistení a umytí nakrájame na kolieska. Podobne si pripravíme papriku.
2.
morčacie prsia 500 gramov
Morčacie prsia umyjeme a každé prekrojíme tak, aby nám zostala jedna strana po nakrojení v celku a vznikla kapsa. Do kapsy vložíme niekoľko pásikov nakrájanej mrvy a cibuľky. Kapsu uzavrieme 1 dreveným špáradlom.
3.
Morčacie kapsy vložíme do spodnej nádoby parného hrnca, povrchu ich posolíme a posypeme pažítkou.
4.
Do druhej (strednej) nádoby si vložíme pripravenú mrkvu a papriku. Do vrchnej nádoby zemiaky. Nastavíme čas parenia na 40 minút.
Dobrú chuť!