Morčací závin v lístkovom ceste
Jednoduchý, rýchly a chutný obed. Podávame so zemiakovým pyré, alebo inou zemiakovou prílohou.
recept,fotorecept,morčacie prsia,cesto lístkové,šunka,syr Mozzarella,Morčacie mäso
Morčacie mäso
Kategórie
Morčacie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
morčacie prsia | 300 | gramov | |
oregano | - | ||
soľ | 0 | ||
syr Mozzarella | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
šunka | 100 | gramov |
Recept
4.
Do stredu uložíme pripravené morčacie mäso, jemne osolíme a okoreníme.
6.
Cesto so šunkou od okraja nakrojíme do šikma a poprekladáme cez seba, pričom zakryjeme mäso so syrom.
7.
vajce slepačie 1 kus • soľ • oregano
Závin aj papierom preložíme na plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme a posypeme oreganom. Nakoľko mozzarella obsahuje veľa vody musíme počítať s tým že sa čiastočne zo závinu roztečie.
8.
Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!