svetvomne.sk

Morčacie prsia s broskyňou a mozzarellou

     

Obľúbené grilované morčacie rezne, zapečené so sladkou broskyňou a chutným syrom, v sladkej broskyňovo-vínovej omáčke. Podávame s ryžou preliatou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Broskyne kompótované400gramov
Cukor kryštálový1.5čajovej lyžičky
Korenie biele mleté½čajovej lyžičky
Maslo50gramov
Morčacie prsia800gramov
Olej olivový80mililitrov
Soľ½čajovej lyžičky
Syr mozzarella250gramov
Voda50mililitrov
Víno biele suché100mililitrov

1. 

morčacie prsia 800 g

Morčacie prsia umyjeme a nakrájame na rezne. Vyklepeme.

2. 

olej olivový 80 ml  korenie biele mleté ½ ČL

V olivovom oleji rozmiešame biele korenie a rezne z oboch strán v oleji namáčame.

3. 

Rezne položíme na horúcu grilovaciu panvicu,...

4. 

...zakryjeme a necháme 4 minúty (pokiaľ mäso zbelie) prehriať.

5. 

Odokryjeme, rezne otočíme a 4 minúty grilujeme z druhej strany.

6. 

broskyne kompótované 400 g

Z broskýň si odkrojíme 8 koliesok. Ostatné nadrobno pokrájame.

7. 

syr Mozzarella 250 g

Syr nakrájame na plátky.

8. 

maslo 50 g

Do grilovacej panvice dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme broskyne,...

9. 

voda 50 ml  cukor kryštálový 1.5 ČL  soľ ½ ČL

...podlejeme vodou, ocukríme a osolíme. Zakryjeme a 5 minút dusíme.

10. 

víno biele suché 100 ml

Broskyne jemne rozmačkáme, prilejeme víno a prevaríme.

11. 

Do omáčky poukladáme ugrilované rezne,...

12. 

...na rezne poukladáme kolieska broskýň...

13. 

...a mozzarellu.

14. 

Zakryjeme a necháme 5 minút prehriať, do rozpustenia mozzarelly.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť