svetvomne.sk

Morčacie prsia s broskyňou a mozzarellou

    

Obľúbené grilované morčacie rezne, zapečené so sladkou broskyňou a chutným syrom, v sladkej broskyňovo-vínovej omáčke. Podávame s ryžou preliatou omáčkou.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
broskyne kompótované400gramov
cukor kryštálový1.5čajovej lyžičky
korenie biele mleté½čajovej lyžičky
maslo50gramov
morčacie prsia800gramov
olej olivový80mililitrov
soľ½čajovej lyžičky
syr Mozzarella250gramov
voda50mililitrov
víno biele suché100mililitrov

1. 

morčacie prsia 800 gramov

Morčacie prsia umyjeme a nakrájame na rezne. Vyklepeme.

2. 

olej olivový 80 mililitrov  korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky

V olivovom oleji rozmiešame biele korenie a rezne z oboch strán v oleji namáčame.

3. 

Rezne položíme na horúcu grilovaciu panvicu,...

4. 

...zakryjeme a necháme 4 minúty (pokiaľ mäso zbelie) prehriať.

5. 

Odokryjeme, rezne otočíme a 4 minúty grilujeme z druhej strany.

6. 

broskyne kompótované 400 gramov

Z broskýň si odkrojíme 8 koliesok. Ostatné nadrobno pokrájame.

7. 

syr Mozzarella 250 gramov

Syr nakrájame na plátky.

8. 

maslo 50 gramov

Do grilovacej panvice dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme broskyne,...

9. 

voda 50 mililitrov  cukor kryštálový 1.5 čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

...podlejeme vodou, ocukríme a osolíme. Zakryjeme a 5 minút dusíme.

10. 

víno biele suché 100 mililitrov

Broskyne jemne rozmačkáme, prilejeme víno a prevaríme.

11. 

Do omáčky poukladáme ugrilované rezne,...

12. 

...na rezne poukladáme kolieska broskýň...

13. 

...a mozzarellu.

14. 

Zakryjeme a necháme 5 minút prehriať, do rozpustenia mozzarelly.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť