svetvomne.sk

Slonie slzy

    

Oslaďte si život alebo buďte dobre pripravený na každú rodinnú oslavu, či spoločenskú udalosť u vás doma.

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
banány3kusy
cukor práškový10polievkových lyžíc
cukor vanilkový2kusy
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva1štipka
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%7polievkových lyžíc
múka polohrubá4polievkové lyžice
orechy vlašské mleté150gramov
vajce slepačie6kusov

1. Cesto a pečenie

vajce slepačie 6 kusov  cukor práškový 6 polievkových lyžíc  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva 1 štipka  múka polohrubá 4 polievkové lyžice

Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame tuhý sneh z bielkov, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri miernej teplote pečieme asi 15 minút.

Cesto a pečenie

2. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

3. Plnka

maslo 250 gramov  cukor vanilkový 2 kusy  cukor práškový 4 polievkové lyžice

Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.

Plnka

4. 

mlieko polotučné 1,5% 7 polievkových lyžíc  orechy vlašské mleté 150 gramov

Orechy sparíme mliekom a vychladnuté vmiešame do masla.

5. 

banány 3 kusy

Vychladnuté cesto roztočíme, vnútornú stranu natrieme plnkou, uložíme na ňu banány.

6. 

Cesto prehneme.

7. 

Ak nám ostane plnka potrieme ňou vrch rolády a polejeme čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť