Jahodová roláda
recept,fotorecept,vajce slepačie,jahody,jahody,Rolády
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor práškový | 3 | polievkové lyžice | |
jahody | 550 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 70 | mililitrov | |
múka polohrubá | 60 | gramov | |
puding jahodový - prášok | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
škrob kukuričný | 15 | gramov | |
želatinový stužovač | 50 | gramov |
Recept
2.
múka polohrubá 60 gramov • škrob kukuričný 15 gramov
Pridáme múku a maizenu. Metličkou vypracujeme cesto, ktoré rozlejeme na plech s papierom na pečenie.
3.
Pečieme 15 minút na 180°C.
5.
cukor práškový 3 polievkové lyžice
V hrnci zmiešame jahody s cukrom, necháme chvíľu odstáť. Následne privedieme k varu a za občasného miešania jahody rozvaríme.
6.
puding jahodový - prášok 1 polievková lyžica • mlieko polotučné 1,5% 70 mililitrov
V mlieku rozmiešame pudingový prášok, zmes pridáme k rozvareným jahodám. Premiešame.
7.
želatinový stužovač 50 gramov • jahody 150 gramov
V menšej miske pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Spolu s kúskami jahôd ju vmiešame do teplej zmesi s rozvarenými jahodami. Premiešame a necháme vychladnúť.
8.
Upečený korpus potrieme plnkou, zavinieme a necháme v chladničke cca 2 hodiny stuhnúť.
Dobrú chuť!