Roláda s mascarpone
Jemná roláda s mascarpone krémom a kakaovo-kávovým korpusom.
recept,fotorecept,jahody,cukor kryštálový,kakao - prášok,mascarpone,Rolády,Sezónne recepty
Rolády
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor práškový | 60 | gramov | |
jahody | 100 | gramov | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
káva čierna | 50 | mililitrov | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 60 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
vaječný bielok | 3 | kusy | |
vaječný žĺtok | 3 | kusy |
Recept
3.
múka polohrubá 100 gramov • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • kakao - prášok 1 polievková lyžica
Prisypeme múku a prilejeme mlieko s rozmiešaným kakaom. Zmes dohladka vymiešame.
5.
Sneh zľahka zamiešame do cesta...
6.
...a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
7.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.
8.
Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.
9. Plnka
maslo 60 gramov • cukor práškový 60 gramov • mascarpone 250 gramov
Maslo vymiešame s cukrom a vmiešame mascarpone.
10.
Plnku natrieme na korpus...
11.
...a stočíme. Necháme stuhnúť v chlade.
12.
jahody 100 gramov • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Jahody rozkrájame na osem menších častí. Prehrejeme 5 min. s cukrom a citrónovou šťavou na panvici. Roládu nakrájame a servírujeme s jahodami.
Dobrú chuť!