svetvomne.sk

Roláda s mascarpone

    

Jemná roláda s mascarpone krémom a kakaovo-kávovým korpusom.

Kuchtil

Počet porcií

14

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:    

 

 
 
citrónová šťava1polievková lyžica
cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor kryštálový100gramov
cukor práškový60gramov
jahody100gramov
kakao - prášok1polievková lyžica
káva čierna50mililitrov
mascarpone250gramov
maslo60gramov
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
múka polohrubá100gramov
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy

1. 

vaječný žĺtok 3 kusy  cukor kryštálový 100 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

káva čierna 50 mililitrov

Primiešame uvarenú vychladenú kávu.

3. 

múka polohrubá 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  kakao - prášok 1 polievková lyžica

Prisypeme múku a prilejeme mlieko s rozmiešaným kakaom. Zmes dohladka vymiešame.

4. 

vaječný bielok 3 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

Sneh zľahka zamiešame do cesta...

6. 

...a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

7. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

8. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

9. Plnka

maslo 60 gramov  cukor práškový 60 gramov  mascarpone 250 gramov

Maslo vymiešame s cukrom a vmiešame mascarpone.

Plnka

10. 

Plnku natrieme na korpus...

11. 

...a stočíme. Necháme stuhnúť v chlade.

12. 

jahody 100 gramov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  citrónová šťava 1 polievková lyžica

Jahody rozkrájame na osem menších častí. Prehrejeme 5 min. s cukrom a citrónovou šťavou na panvici. Roládu nakrájame a servírujeme s jahodami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť