Jahodový želé zákusok
Piškótový korpus a jahody zaliate v želé vytvoria zákusok, ktorý osvieži aj v tých najhorúcejších letných dňoch.
recept,fotorecept,tortové želé červené,jahody,Zákusky,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 50 | gramov | |
jahody | 200 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
múka polohrubá | 60 | gramov | |
tortové želé červené | 20 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1. Príprava piškótového korpusu
vajce slepačie 3 kusy • cukor práškový 50 gramov
V mise vymiešame žĺtka spolu s cukrom.
2.
múka polohrubá 60 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky
V menšej miske zmiešame múku s práškom do pečiva.
3.
Do žĺtkovej zmesi opatrne striedavo vmiešame múku a z bielkov vyšľahaný sneh.
4. Pečenie korpusu
Piškótove cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme cca. 15 Minút na 180°C.
6.
tortové želé červené 20 gramov
Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Ešte vlažným želé zalejeme koláč s jahodami. Vložíme do chladničky a necháme min. 4 hodiny v chlade stuhnúť.
Dobrú chuť!