svetvomne.sk

Pampúšiky s jahodovým krémom

    

Recept na sladké pampúšiky z lístkového cesta plnené krémom z tvarohu, mascarpone a jahôd.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesto lístkové500gramov
citrónová kôra1čajová lyžička
cukor práškový2polievkové lyžice
cukor práškový1čajová lyžička
jahody150gramov
mascarpone250gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250gramov
stužovač šľahačky1kus

1. 

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm. Povykrajujeme krúžky priemeru 10 cm a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

2. 

Pečieme 10 - 15 min. pri teplote 170°C.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 gramov

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

4. 

mascarpone 250 gramov  stužovač šľahačky 1 kus  citrónová kôra 1 čajová lyžička  jahody 150 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Pridáme mascaprone, cukor, stužovač, citrónovú kôru a rozkrájané jahody.

5. 

Premiešavame až jahody jemne zafarbia krém do ružova.

6. 

cukor práškový 1 čajová lyžička

Vychladnuté pampúšiky poprekrajujeme stredom a naplníme krémom. Servírujeme posypané práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť