svetvomne.sk

Pampúšiky s jahodovým krémom

     

Recept na sladké pampúšiky z lístkového cesta plnené krémom z tvarohu, mascarpone a jahôd.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesto lístkové500gramov
Citrónová kôra1čajová lyžička
Cukor práškový2polievkové lyžice
Cukor práškový1čajová lyžička
Jahody150gramov
Mascarpone250gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)250gramov
Stužovač šľahačky1kus

1. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm. Povykrajujeme krúžky priemeru 10 cm a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

2. 

Pečieme 10 - 15 min. pri teplote 170°C.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 g

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

4. 

mascarpone 250 g  stužovač šľahačky 1 ks  citrónová kôra 1 ČL  jahody 150 g  cukor práškový 2 PL

Pridáme mascaprone, cukor, stužovač, citrónovú kôru a rozkrájané jahody.

5. 

Premiešavame až jahody jemne zafarbia krém do ružova.

6. 

cukor práškový 1 ČL

Vychladnuté pampúšiky poprekrajujeme stredom a naplníme krémom. Servírujeme posypané práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť