Čerešňový zákusok
Krémový zákusok z čerstvých čerešní.
recept,fotorecept,čerešne,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 80 | gramov | |
cukor práškový | 2 | polievkové lyžice | |
kakao - prášok | 3 | čajové lyžičky | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
múka polohrubá | 60 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 1 | balíček | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 5 | kusov | |
čerešne | 300 | gramov | |
čokoláda | - |
Recept
1. Príprava čerešní a cesta na korpus
čerešne 300 gramov • vajce slepačie 5 kusov • múka polohrubá 60 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • cukor práškový 80 gramov
Čerešne umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme. Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom. Žĺtka vymiešame s cukrom. Primiešame pripravenú múku a sneh z bielkov.
3.
Kakaové cesto vložíme do stredu väčšej formy na pečenie koláčov. Formu podľa potreby vymastíme maslom a vysypeme múkou. V uvedenom recepte je použitá silikónová forma, tú nemusíme vymazať ani vysypať múkou.
4.
Okolo tmavého cesta nalejeme pôvodné svetlé cesto. Na obe cestá poukladáme pripravené čerešne.
5.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
6. Tvarohovo-smotanová plnka
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky 1 balíček • tvaroh jemný mäkký 250 gramov • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom. Tvaroh vymiešame s cukrom, vmiešame šľahačku.
7.
kakao - prášok 2 čajové lyžičky
Bielu plnku nanesieme na stred upečeného, vychladeného korpusu v primeranom množstve (asi 1/3). Potom do zbytku plnky vmiešame kakao...
8.
... a takúto tmavú plnku nanesieme okolo bielej.
10.
Zákusok uložíme na niekoľko hodín do chladničky a potom podávame.
Dobrú chuť!