RECEPTY

Batátové hranolky

Batátové hranolky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Overený recept na jemne dochutené chrumkavé hranolky zo sladkých zemiakov pečených v rúre. Batáty sú nielen chutné, ale aj výživné. Tieto hranolky si najlepšie vychutnáte ešte teplé, chvíľku po dopečení.

recept,fotorecept,zemiaky sladké - batáty,Zemiakové prílohy,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty

Zemiakové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

4

Hmotnosť porcie

138 g

Energia porcie

134 kcal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak sušený

1

17

čajová lyžička

kcal

múka hladká

1

53

polievková lyžica

kcal

olej olivový

1

132

polievková lyžica

kcal

paprika červená mletá

1

16

čajová lyžička

kcal

rozmarín

1

7

čajová lyžička

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

zemiaky sladké - batáty

500

310

gramov

kcal

 

Recept

1. 

zemiaky sladké - batáty 500 gramov

Väčší babtát ošúpeme a nakrájame na podobne veľké hranolky.

Väčší babtát ošúpeme a nakrájame na...

2. 

Hranolky namočíme do studenej vody aspoň na pol hodiny.

Hranolky namočíme do studenej vody aspoň na pol...

3. 

Scedíme vodu a hranolky z batátov osušíme v suchej utierke.

Scedíme vodu a hranolky z batátov osušíme v...

4. 

olej olivový 1 polievková lyžica

Hranolky polejeme olivovým olejom a dobre premiešame.

Hranolky polejeme olivovým olejom a dobre...

5. 

múka hladká 1 polievková lyžica  soľ ½ čajovej lyžičky  rozmarín 1 čajová lyžička  cesnak sušený 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Z múky a korenia si pripravíme zmes na obalenie omastených hranoliek.

Z múky a korenia si pripravíme zmes na obalenie...

6. 

Hranolky rovnomerne posypeme pripravenou zmesou a rukou premiešame, aby sa obalili z všetkých strán.

Hranolky rovnomerne posypeme pripravenou zmesou a...

7. 

Na plech pokrytý papierom na pečenie rovnomerne poukladáme pripravené hranolky.

Na plech pokrytý papierom na pečenie rovnomerne...

8. 

Pečieme 22 min. pri teplote 220°C.

Pečieme 22 min. pri teplote 220°C....

9. 

Po vybratí z rúry su najchrumkavejšie a pripravené na servírovanie.

Po vybratí z rúry su najchrumkavejšie a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť