Batátové hranolky
Overený recept na jemne dochutené chrumkavé hranolky zo sladkých zemiakov pečených v rúre. Batáty sú nielen chutné, ale aj výživné. Tieto hranolky si najlepšie vychutnáte ešte teplé, chvíľku po dopečení.
recept,fotorecept,zemiaky sladké - batáty,Zemiakové prílohy,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej olivový | 1 | polievková lyžica | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
rozmarín | 1 | čajová lyžička | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
zemiaky sladké - batáty | 500 | gramov |
Recept

2.
Hranolky namočíme do studenej vody aspoň na pol hodiny.

3.
Scedíme vodu a hranolky z batátov osušíme v suchej utierke.


5.
múka hladká 1 polievková lyžica • soľ ½ čajovej lyžičky • rozmarín 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Z múky a korenia si pripravíme zmes na obalenie omastených hranoliek.

6.
Hranolky rovnomerne posypeme pripravenou zmesou a rukou premiešame, aby sa obalili z všetkých strán.

7.
Na plech pokrytý papierom na pečenie rovnomerne poukladáme pripravené hranolky.

8.
Pečieme 22 min. pri teplote 220°C.

9.
Po vybratí z rúry su najchrumkavejšie a pripravené na servírovanie.

Dobrú chuť!