Lokše zo zemiakového cesta v prášku

Chutné lokše s použitím obľúbeného polotovaru do výsledného cesta.
recept,fotorecept,zemiakové cesto v prášku - polotovar,Zemiakové prílohy,,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 500 0 | mililitrov kcal | |
zemiakové cesto v prášku - polotovar | 280 930 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiakové cesto v prášku - polotovar 280 gramov • voda 500 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
Do misky nasypeme polotovar. V druhej miske zmiešame vodu s vajíčkami.

2.
Vodu nalejeme do suchej zmesi, zamiešame a necháme postáť.


4.
...a vymiesime cesto.

5.
Z cesta vytvoríme valček ktorý nakrájame na približne 25 dielikov. Dieliky postupne na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru tenšej placky. Pri vaľkaní placku otáčame a podsypávame múkou.

6.
Staršiu teflónovú panvicu nahrejeme a do suchej vložíme lokšu. 2 minúty opekáme pri strednom plameni ohňa.

7.
Lokšu otočíme a opäť 2 minúty opekáme z druhej strany. Uvedené časy závisia od intenzity ohňa pod panvicou.

8.
Po každej placke - lokši panvicu utrieme od múky papierovou kuchynskou utierkou. Na utieranie môžeme použiť vždy ten istý kúsok utierky, len podľa potreby ho vymeníme.

9.
Upečené lokše ukladáme na plytký tanier a prikryjeme ich hlbokým tanierom. Takto primerane zmäknú. V tanieroch ich môžeme aj podľa potreby krátko ohriať v rúre. Pred podávaním každú lokšu omastíme - najlepšie husacou masťou z pekáča v ktorom sme piekli kačku.

10. Najchutnejšie servírovanie
... s pečenou kačicou...

Dobrú chuť!