Zemiakové halušky - strapačky

Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.
recept,fotorecept,zemiaky,vajce slepačie,Zemiakové prílohy,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
múka polohrubá | 300 1068 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 600 552 | gramov kcal |
Recept

2.
soľ 1 čajová lyžička • vajce slepačie 1 kus • múka polohrubá 300 gramov
Pridáme soľ, vajce a múku. Premiešame a necháme chvíľu odstáť. TIP: Ak je cesto riedke, pridáme viac múky.

3.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme soľ. Do vriacej vody cez sitko na halušky prepasírujeme pripravené cesto.

4.
Halušky varíme cca 3 minúty potom ako vyplávajú na povrch.

5.
Uvarené halušky scedíme a prepláchneme studenou vodou, pokvapkáme olejom aby sa nelepili a premiešame.

Dobrú chuť!