Zemiakové halušky - strapačky
![Zemiakové halušky - strapačky](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000665/img_sk_4x3/zemiakove-halusky-strapacky_00180.jpg)
Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.
recept,fotorecept,zemiaky,vajce slepačie,Zemiakové prílohy,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
múka polohrubá | 300 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | - | ||
zemiaky | 600 | gramov |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000665/small/IMG_1895.jpg)
2.
soľ 1 čajová lyžička • vajce slepačie 1 kus • múka polohrubá 300 gramov
Pridáme soľ, vajce a múku. Premiešame a necháme chvíľu odstáť. TIP: Ak je cesto riedke, pridáme viac múky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000665/small/IMG_1897.jpg)
3.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme soľ. Do vriacej vody cez sitko na halušky prepasírujeme pripravené cesto.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000665/small/IMG_1912.jpg)
4.
Halušky varíme cca 3 minúty potom ako vyplávajú na povrch.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000665/small/IMG_1922.jpg)
5.
Uvarené halušky scedíme a prepláchneme studenou vodou, pokvapkáme olejom aby sa nelepili a premiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000665/small/IMG_1931.jpg)
Dobrú chuť!