svetvomne.sk

Zemiakové halušky - strapačky

    

Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
múka polohrubá300gramov
olej slnečnicový-
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie1kus
voda-
zemiaky600gramov

1. 

zemiaky 600 gramov

Zemiaky ošúpeme, prepláchneme a najemno nastrúhame.

2. 

soľ 1 čajová lyžička  vajce slepačie 1 kus  múka polohrubá 300 gramov

Pridáme soľ, vajce a múku. Premiešame a necháme chvíľu odstáť. TIP: Ak je cesto riedke, pridáme viac múky.

3. 

voda  soľ 1 čajová lyžička

Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme soľ. Do vriacej vody cez sitko na halušky prepasírujeme pripravené cesto.

4. 

Halušky varíme cca 3 minúty potom ako vyplávajú na povrch.

5. 

olej slnečnicový

Uvarené halušky scedíme a prepláchneme studenou vodou, pokvapkáme olejom aby sa nelepili a premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť