Lokše

Recept na chutné a jednoduché lokše.
recept,fotorecept,zemiaky,Zemiakové prílohy,Slovenská kuchyňa,,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Zemiakové prílohy
Slovenská kuchyňa
Kategórie
Zemiakové prílohy › Slovenská kuchyňa › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Zemiaky ›Ingrediencie
Ingrediencie
múka polohrubá | 150 534 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept
2. Rozmixujeme zemiaky
Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a vložíme do mixéra.
3. Vypracujeme cesto
múka polohrubá 150 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Rozmixované zemiaky zmiešame s múkou, osolíme, rukami vypracujeme cesto.

4. Vyvaľkáme tenkú placku
Z cesta vytvárame približne rovnaké guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenkú placku.

5. Opečieme
Placky z obidvoch strán opečieme na sucho na teflónovej panvici.

6. Servírujeme
Hotové lokše potrieme masťou (najlepšie husacou), alebo len roztopeným maslom, poprípade olivovým olejom.
Dobrú chuť!