RECEPTY

Lokše

Lokše

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Recept na chutné a jednoduché lokše.

recept,fotorecept,zemiaky,Zemiakové prílohy,Slovenská kuchyňa,,Bezlaktózové

Zemiakové prílohy

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

múka polohrubá

150

534

gramov

kcal

soľ

2

0

čajové lyžičky

kcal

zemiaky

800

736

gramov

kcal

 

Recept

1. Uvaríme zemiaky

zemiaky 800 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Neošúpané zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme z nich odstránili prípadnú hlinu. Umyté zemiaky vložíme do hrnca. Zalejeme vodou tak, aby každý zemiak bol pod hladinou vody. Vodu osolíme. Zemiaky uvaríme v šupe takmer do mäkka.

2. Rozmixujeme zemiaky

Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a vložíme do mixéra.

3. Vypracujeme cesto

múka polohrubá 150 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Rozmixované zemiaky zmiešame s múkou, osolíme, rukami vypracujeme cesto.

Rozmixované zemiaky zmiešame s múkou, osolíme,...

4. Vyvaľkáme tenkú placku

Z cesta vytvárame približne rovnaké guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenkú placku.

Z cesta vytvárame približne rovnaké guľôčky,...

5. Opečieme

Placky z obidvoch strán opečieme na sucho na teflónovej panvici.

Placky z obidvoch strán opečieme na sucho na...

6. Servírujeme

Hotové lokše potrieme masťou (najlepšie husacou), alebo len roztopeným maslom, poprípade olivovým olejom.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť