svetvomne.sk

Lokše

Lokše

    

Recept na chutné a jednoduché lokše.

recept,fotorecept,zemiaky,Zemiakové prílohy,Slovenská kuchyňa,,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Zemiakové prílohy

Slovenská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

Recept

1. Uvaríme zemiaky

zemiaky 800 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Neošúpané zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou, aby sme z nich odstránili prípadnú hlinu. Umyté zemiaky vložíme do hrnca. Zalejeme vodou tak, aby každý zemiak bol pod hladinou vody. Vodu osolíme. Zemiaky uvaríme v šupe takmer do mäkka.

2. Rozmixujeme zemiaky

Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a vložíme do mixéra.

3. Vypracujeme cesto

múka polohrubá 150 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Rozmixované zemiaky zmiešame s múkou, osolíme, rukami vypracujeme cesto.

Vypracujeme cesto

4. Vyvaľkáme tenkú placku

Z cesta vytvárame približne rovnaké guľôčky, ktoré vyvaľkáme na tenkú placku.

Vyvaľkáme tenkú placku

5. Opečieme

Placky z obidvoch strán opečieme na sucho na teflónovej panvici.

Opečieme

6. Servírujeme

Hotové lokše potrieme masťou (najlepšie husacou), alebo len roztopeným maslom, poprípade olivovým olejom.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

múka polohrubá150gramov
soľ2čajové lyžičky
zemiaky800gramov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť