Špaldovo-zemiakové halušky s krupicou
Vhodné ako príloha k paprikášom, perkeltom či omáčkam. Tiež vhodné ako samostatný pokrm na sladko s makom a cukrom, alebo na slano s bryndzou a slaninkou.
recept,fotorecept,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),múka špaldová celozrnná polohrubá,zemiaky,Zemiakové prílohy,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
masť bravčová | 1 | polievková lyžica | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 60 | gramov | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 200 | gramov | |
soľ | - | ||
voda | 0 | ||
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1.
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 200 gramov • múka špaldová celozrnná polohrubá 60 gramov
Do misy navážime krupicu a špaldovú múku.
5.
Keď halušky vyplávajú na povrch 8 minút ich povaríme.
6.
masť bravčová 1 polievková lyžica
Scedíme, rýchlo prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misky kde ich ľahko omastíme a premiešame.
Dobrú chuť!