RECEPTY

Špaldovo-zemiakové halušky s krupicou

Špaldovo-zemiakové halušky s krupicou

Vhodné ako príloha k paprikášom, perkeltom či omáčkam. Tiež vhodné ako samostatný pokrm na sladko s makom a cukrom, alebo na slano s bryndzou a slaninkou.

recept,fotorecept,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),múka špaldová celozrnná polohrubá,zemiaky,Zemiakové prílohy,Sezónne recepty,Bezlaktózové

Zemiakové prílohy

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

masť bravčová1polievková lyžica
múka špaldová celozrnná polohrubá60gramov
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)200gramov
soľ-
voda0
zemiaky400gramov

 

Recept

1. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 200 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 60 gramov

Do misy navážime krupicu a špaldovú múku.

2. 

zemiaky 400 gramov

Zemiaky ošúpeme, postrúhame a pridáme ich spolu s vajíčkom k múkam.

3. 

voda

Prilejeme vodu a vypracujeme stredne tuhé cesto.

4. 

voda  soľ

V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Cesto cez haluškár pretrieme do vody.

5. 

Keď halušky vyplávajú na povrch 8 minút ich povaríme.

6. 

masť bravčová 1 polievková lyžica

Scedíme, rýchlo prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misky kde ich ľahko omastíme a premiešame.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť