Plnená cuketa s bravčovým mäsom

Obľúbená cuketa plnená mletým mäsom a zeleninou je skvelý tip na hlavný pokrm v letný deň. Keďže je cuketa z dovozu na pultoch aj v zimnom období, nič vám nebráni pripraviť si túto pochúťku aj v mrazivých dňoch. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,bravčové stehno,cuketa,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 600 1026 | gramov kcal | |
chlieb | 50 125 | gramov kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
cuketa | 2 ?? | kusy kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 50 23 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
petržlen | 50 32 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
strúhanka | 1 56 | polievková lyžica kcal | |
syr Eidam | 100 286 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept


3.
olej slnečnicový 50 mililitrov • cibuľa 150 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

4.
mrkva 50 gramov • petržlen 50 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Mrkvu a petržlen očistíme a postrúhame. Pridáme k cibuli, osolíme a krátko opečieme.

5.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Pridáme mleté mäso, koreniny, premiešame a pod pokrievkou podusíme.

6.
cuketa 2 kusy
Dve väčšie /asi 30 cm dlhé/ a hrubšie cukety prekrojíme pozdĺžne na polovice. Vydlabeme vnútro, ktoré pomelieme na mäsovom mlynčeku. Počas mletia odoberáme z mlynčeka prebytočnú šťavu.

7.
strúhanka 1 polievková lyžica
Pomleté vnútro cukety vmiešame do mäsa. Podľa potreby môžeme zahustiť lyžicou strúhanky.


9.
Cukety položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Ten polejeme trochou oleja. Cukety naplníme plnkou a pri teplote 180°C pečieme 30 minút.


11.
posypeme ním cukety a 10 minút zapečieme.

Dobrú chuť!