RECEPTY

Plnená cuketa s bravčovým mäsom

Plnená cuketa s bravčovým mäsom

Obľúbená cuketa plnená mletým mäsom a zeleninou je skvelý tip na hlavný pokrm v letný deň. Keďže je cuketa z dovozu na pultoch aj v zimnom období, nič vám nebráni pripraviť si túto pochúťku aj v mrazivých dňoch. Podávame so zemiakovou kašou.

recept,fotorecept,bravčové stehno,cuketa,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno600gramov
chlieb50gramov
cibuľa150gramov
cuketa2kusy
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva50gramov
olej slnečnicový50mililitrov
olej slnečnicový-
paprika červená mletá1čajová lyžička
petržlen50gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka1polievková lyžica
syr Eidam100gramov
vajce slepačie4kusy

 

Recept

1. 

bravčové stehno 600 gramov

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.

2. 

chlieb 50 gramov

Mlynček vymelieme kúskom chleba.

3. 

olej slnečnicový 50 mililitrov  cibuľa 150 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

4. 

mrkva 50 gramov  petržlen 50 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky

Mrkvu a petržlen očistíme a postrúhame. Pridáme k cibuli, osolíme a krátko opečieme.

5. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Pridáme mleté mäso, koreniny, premiešame a pod pokrievkou podusíme.

6. 

cuketa 2 kusy

Dve väčšie /asi 30 cm dlhé/ a hrubšie cukety prekrojíme pozdĺžne na polovice. Vydlabeme vnútro, ktoré pomelieme na mäsovom mlynčeku. Počas mletia odoberáme z mlynčeka prebytočnú šťavu.

7. 

strúhanka 1 polievková lyžica

Pomleté vnútro cukety vmiešame do mäsa. Podľa potreby môžeme zahustiť lyžicou strúhanky.

8. 

vajce slepačie 4 kusy

Zmes necháme vychladnúť a vmiešame do nej vajíčka.

9. 

olej slnečnicový

Cukety položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Ten polejeme trochou oleja. Cukety naplníme plnkou a pri teplote 180°C pečieme 30 minút.

10. 

syr Eidam 100 gramov

Syr nahrubo nastrúhame,...

11. 

posypeme ním cukety a 10 minút zapečieme.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť