Plnená cuketa s bravčovým mäsom
Obľúbená cuketa plnená mletým mäsom a zeleninou je skvelý tip na hlavný pokrm v letný deň. Keďže je cuketa z dovozu na pultoch aj v zimnom období, nič vám nebráni pripraviť si túto pochúťku aj v mrazivých dňoch. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,bravčové stehno,cuketa,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 600 | gramov | |
chlieb | 50 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
cuketa | 2 | kusy | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 50 | gramov | |
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
olej slnečnicový | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
petržlen | 50 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | 1 | polievková lyžica | |
syr Eidam | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
3.
olej slnečnicový 50 mililitrov • cibuľa 150 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
4.
mrkva 50 gramov • petržlen 50 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Mrkvu a petržlen očistíme a postrúhame. Pridáme k cibuli, osolíme a krátko opečieme.
5.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Pridáme mleté mäso, koreniny, premiešame a pod pokrievkou podusíme.
6.
cuketa 2 kusy
Dve väčšie /asi 30 cm dlhé/ a hrubšie cukety prekrojíme pozdĺžne na polovice. Vydlabeme vnútro, ktoré pomelieme na mäsovom mlynčeku. Počas mletia odoberáme z mlynčeka prebytočnú šťavu.
7.
strúhanka 1 polievková lyžica
Pomleté vnútro cukety vmiešame do mäsa. Podľa potreby môžeme zahustiť lyžicou strúhanky.
9.
Cukety položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Ten polejeme trochou oleja. Cukety naplníme plnkou a pri teplote 180°C pečieme 30 minút.
11.
posypeme ním cukety a 10 minút zapečieme.
Dobrú chuť!