RECEPTY

Plnené bravčové závitky

Plnené bravčové závitky

Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.

recept,fotorecept,bravčové stehno,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové stehno600gramov
cibuľa1kus
horčica plnotučná-
kapusta kvasená-
korenie čierne mleté-
múka hladká-
múka hladká1polievková lyžica
olej slnečnicový-
paprika červená mletá-
slanina oravská-
soľ-
soľ zeleninová-
vajce slepačie2kusy
voda½litra

 

Recept

1. 

bravčové stehno 600 gramov  soľ  korenie čierne mleté  soľ zeleninová

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne. Rezne vyklepeme, jemne osolíme, okoreníme a poprášime zeleninovou soľou (vegeta, podravka).

2. 

horčica plnotučná  slanina oravská  vajce slepačie 2 kusy  kapusta kvasená

Rezne potrieme horčicou. Na každý rezeň uložíme plátok slaniny, mesiačik na tvrdo uvareného vajíčka a trochu kyslej kapusty.

3. 

paprika červená mletá

Rezne opatrne stočíme, závitky upevníme špáradlom alebo niťou. Poprášime mletou červenou paprikou.

4. 

múka hladká

Závitky obalíme v hladkej múke ...

5. 

olej slnečnicový

... a na rozpálenom oleji ich sprudka orestujeme.

6. 

cibuľa 1 kus

Závitky vyberieme a na výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

7. 

voda ½ litra  múka hladká 1 polievková lyžica

Závitky vrátime do hrnca k restovanej cibuľke a zalejeme vodou. Dusíme prikryté asi 30 minút pokiaľ mäso nezmäkne. Šťavu môžme zahustiť múkou.

8. 

Podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies