Plnené bravčové závitky
Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.
recept,fotorecept,bravčové stehno,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 600 | gramov | |
cibuľa | 1 | kus | |
horčica plnotučná | - | ||
kapusta kvasená | - | ||
korenie čierne mleté | - | ||
múka hladká | - | ||
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | - | ||
paprika červená mletá | - | ||
slanina oravská | - | ||
soľ | - | ||
soľ zeleninová | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | ½ | litra |
Recept
1.
bravčové stehno 600 gramov • soľ • korenie čierne mleté • soľ zeleninová
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne. Rezne vyklepeme, jemne osolíme, okoreníme a poprášime zeleninovou soľou (vegeta, podravka).
2.
horčica plnotučná • slanina oravská • vajce slepačie 2 kusy • kapusta kvasená
Rezne potrieme horčicou. Na každý rezeň uložíme plátok slaniny, mesiačik na tvrdo uvareného vajíčka a trochu kyslej kapusty.
3.
Rezne opatrne stočíme, závitky upevníme špáradlom alebo niťou. Poprášime mletou červenou paprikou.
7.
voda ½ litra • múka hladká 1 polievková lyžica
Závitky vrátime do hrnca k restovanej cibuľke a zalejeme vodou. Dusíme prikryté asi 30 minút pokiaľ mäso nezmäkne. Šťavu môžme zahustiť múkou.
8.
Podávame s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!