Plnené bravčové závitky

Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.
recept,fotorecept,bravčové stehno,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové stehno | 600 1026 | gramov kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
horčica plnotučná | 0 ?? | kcal | |
kapusta kvasená | 0 ?? | kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
múka hladká | 1 53 | polievková lyžica kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
slanina oravská | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ zeleninová | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
voda | ½ 0 | litra kcal |
Recept
1.
bravčové stehno 600 gramov • soľ • korenie čierne mleté • soľ zeleninová
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne. Rezne vyklepeme, jemne osolíme, okoreníme a poprášime zeleninovou soľou (vegeta, podravka).

2.
horčica plnotučná • slanina oravská • vajce slepačie 2 kusy • kapusta kvasená
Rezne potrieme horčicou. Na každý rezeň uložíme plátok slaniny, mesiačik na tvrdo uvareného vajíčka a trochu kyslej kapusty.

3.
Rezne opatrne stočíme, závitky upevníme špáradlom alebo niťou. Poprášime mletou červenou paprikou.




7.
voda ½ litra • múka hladká 1 polievková lyžica
Závitky vrátime do hrnca k restovanej cibuľke a zalejeme vodou. Dusíme prikryté asi 30 minút pokiaľ mäso nezmäkne. Šťavu môžme zahustiť múkou.

8.
Podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!