svetvomne.sk

Plnené bravčové závitky

     

Chutne upravené bravčové plece, naplnené slaninkou, vajíčkom a kapustou na šťave.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

bravčové stehno 600 g  soľ  korenie čierne mleté  soľ zeleninová

Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne. Rezne vyklepeme, jemne osolíme, okoreníme a poprášime zeleninovou soľou (vegeta, podravka).

2. 

horčica plnotučná  slanina oravská  vajce slepačie 2 ks  kapusta kvasená

Rezne potrieme horčicou. Na každý rezeň uložíme plátok slaniny, mesiačik na tvrdo uvareného vajíčka a trochu kyslej kapusty.

3. 

paprika červená mletá

Rezne opatrne stočíme, závitky upevníme špáradlom alebo niťou. Poprášime mletou červenou paprikou.

4. 

múka hladká

Závitky obalíme v hladkej múke ...

5. 

olej slnečnicový

... a na rozpálenom oleji ich sprudka orestujeme.

6. 

cibuľa 1 ks

Závitky vyberieme a na výpeku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

7. 

voda ½ l  múka hladká 1 PL

Závitky vrátime do hrnca k restovanej cibuľke a zalejeme vodou. Dusíme prikryté asi 30 minút pokiaľ mäso nezmäkne. Šťavu môžme zahustiť múkou.

8. 

Podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť