svetvomne.sk

Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

    

Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

1. Príprava mäsa

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 20 mililitrov  bravčové pliecko 500 gramov

Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na oleji alebo bravčovej masti. Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuli.

Príprava mäsa

2. 

soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky

Keď sa mäso zatiahne prisypeme koreniny a soľ, premiešame, podlejeme vodou a pod pokrievkou dusíme 45 minút.

3. 

kapusta kvasená 1000 gramov  voda 300 mililitrov

Z kyslej kapusty zlejeme kapustovú vodu a kapustu pridáme k mäsu. Podlejeme studenou vodou. Premiešame a všetko spolu ďalej dusíme pod pokrievkou 15 minút.

4. Smotanovo- mliečna zátrepka

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  smotana sladká na varenie 200 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Nálev prilejeme ku kapuste s mäsom, dobre rozmiešame a za stáleho miešania necháme prejsť varom.

Smotanovo- mliečna zátrepka

Dobrú chuť!

bravčové pliecko500gramov
cibuľa200gramov
kapusta kvasená1000gramov
korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká1polievková lyžica
olej slnečnicový20mililitrov
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana sladká na varenie200mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda300mililitrov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť