Pečené bravčové guľôčky

Výborné mäsové guľôčky vhodné k omáčkam a prívarkom.
recept,fotorecept,bravčové pliecko,Bravčové mäso,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
| bravčové pliecko | 1 2980 | kilogram kcal | |
| cesnak | 25 27 | gramov kcal | |
| cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
| korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
| petržlenová vňať | 25 11 | gramov kcal | |
| soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| strúhanka | 80 299 | gramov kcal | |
| vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
bravčové pliecko 1 kilogram • cibuľa 150 gramov • cesnak 25 gramov
Mäso umyjeme a pokrájame. Očistíme cibuľu a cesnak. Všetky suroviny pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2.
vajce slepačie 3 kusy • strúhanka 80 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • petržlenová vňať 25 gramov
Zomletú zmes vložíme do misy, pridáme vajcia, strúhanku, soľ, korenie a pokrájanú petržlenovú vňať. Dobre zmiešame.

3.
Z mäsovej zmesi vytvárame stredne veľké guľôčky a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Zakryjeme alobalom.

4.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

5.
Potom alobal odstránime a 20-25 minút dopekáme.

Dobrú chuť!
























