svetvomne.sk

Pečené bravčové guľôčky

     

Výborné mäsové guľôčky vhodné k omáčkam a prívarkom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové pliecko1kilogram
Cesnak25gramov
Cibuľa150gramov
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Petržlenová vňať25gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Strúhanka80gramov
Vajce slepačie3kusy

1. 

bravčové pliecko 1 kg  cibuľa 150 g  cesnak 25 g

Mäso umyjeme a pokrájame. Očistíme cibuľu a cesnak. Všetky suroviny pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2. 

vajce slepačie 3 ks  strúhanka 80 g  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  petržlenová vňať 25 g

Zomletú zmes vložíme do misy, pridáme vajcia, strúhanku, soľ, korenie a pokrájanú petržlenovú vňať. Dobre zmiešame.

3. 

Z mäsovej zmesi vytvárame stredne veľké guľôčky a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Zakryjeme alobalom.

4. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

5. 

Potom alobal odstránime a 20-25 minút dopekáme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť