svetvomne.sk

Pečené bravčové guľôčky

    

Výborné mäsové guľôčky vhodné k omáčkam a prívarkom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové pliecko1kilogram
cesnak25gramov
cibuľa150gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
petržlenová vňať25gramov
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka80gramov
vajce slepačie3kusy

1. 

bravčové pliecko 1 kilogram  cibuľa 150 gramov  cesnak 25 gramov

Mäso umyjeme a pokrájame. Očistíme cibuľu a cesnak. Všetky suroviny pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2. 

vajce slepačie 3 kusy  strúhanka 80 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  petržlenová vňať 25 gramov

Zomletú zmes vložíme do misy, pridáme vajcia, strúhanku, soľ, korenie a pokrájanú petržlenovú vňať. Dobre zmiešame.

3. 

Z mäsovej zmesi vytvárame stredne veľké guľôčky a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Zakryjeme alobalom.

4. 

Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

5. 

Potom alobal odstránime a 20-25 minút dopekáme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť