Pečené bravčové guľôčky
Výborné mäsové guľôčky vhodné k omáčkam a prívarkom.
recept,fotorecept,bravčové pliecko,Bravčové mäso,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 1 | kilogram | |
cesnak | 25 | gramov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
petržlenová vňať | 25 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | 80 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy |
Recept
1.
bravčové pliecko 1 kilogram • cibuľa 150 gramov • cesnak 25 gramov
Mäso umyjeme a pokrájame. Očistíme cibuľu a cesnak. Všetky suroviny pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2.
vajce slepačie 3 kusy • strúhanka 80 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • petržlenová vňať 25 gramov
Zomletú zmes vložíme do misy, pridáme vajcia, strúhanku, soľ, korenie a pokrájanú petržlenovú vňať. Dobre zmiešame.

3.
Z mäsovej zmesi vytvárame stredne veľké guľôčky a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Zakryjeme alobalom.

4.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.

5.
Potom alobal odstránime a 20-25 minút dopekáme.

Dobrú chuť!