RECEPTY

Domáca bravčová šunka s olivami

Domáca bravčová šunka s olivami

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kvalitná domáca šunka s jemnou olivovou príchuťou. Z uvedeného množstva ingrediencií dostaneme asi 1/2 kg šunky.

recept,fotorecept,bravčové pliecko,olivy s papričkou,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko

650

1937

gramov

kcal

cukor trstinový

½

10

čajovej lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

olivy s papričkou

30

40

gramov

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

75

166

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

bravčové pliecko 650 gramov

Bravčové mäso umyjeme nakrájame na väčšie kúsky.

Bravčové mäso umyjeme nakrájame na väčšie...

2. 

1/3 z mäsa nasekáme v elektrickom sekáčiku alebo pomelieme.

1/3 z mäsa nasekáme v elektrickom sekáčiku...

3. 

olivy s papričkou 30 gramov

Olivy nakrájame na kolieska. Mleté mäso pridáme spolu s olivami k pokrájanému, premiešame.

Olivy nakrájame na kolieska. Mleté mäso...

4. 

voda 75 mililitrov  cukor trstinový ½ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Vo vode rozpustíme soľ, cukor a korenie. Nálevom zalejeme mäso a niekoľko minút premiešavame.

Vo vode rozpustíme soľ, cukor a korenie....

5. 

Do šunkovaru vložíme vrecúško na varenie šunky alebo tlačenky. Do vrecúška vložíme pripravenú mäsovú zmes a čo najviac ju stlačíme. Dobre stlačené mäso uzavrieme v šunkovare prítlačným piestom (súčasť šunkovaru) a nádobu uložíme na 24 hodín do chladničky.

Do šunkovaru vložíme vrecúško na varenie...

6. 

Šunku varíme 2 hodiny pri teplote vody 80°C. Voda nesmie vrieť a musí siahať asi 1,5 cm pod horný okraj šunkovaru.

Šunku varíme 2 hodiny pri teplote vody 80°C....

7. 

Po uplynutí uvedeného času šunkovar vyberieme a necháme ho dobre vychladnúť. Pre rýchlejšie chladenie ho môžeme ponoriť do studenej vody, nie celý, aby sa voda nedostala dovnútra. Uvoľníme prítlačný piest, ...

Po uplynutí uvedeného času šunkovar vyberieme...

8. 

... vylejeme vývar z mäsa, ktorý vznikol v nádobe a uvarenú šunku z nádoby vyklopíme. Odstránime igelitové vrecúško a nakrájame.

... vylejeme vývar z mäsa, ktorý vznikol v...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť