svetvomne.sk

Mäsovo-hubové špízy

    

Chutné špízy v sobotu na obed :)

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové pliecko350gramov
cibuľa250gramov
klobása250gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
olej slnečnicový-
paprika150gramov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
slanina prerastená200gramov
soľ2čajové lyžičky
voda150mililitrov
šampiňóny400gramov

1. 

cibuľa 250 gramov  paprika 150 gramov  šampiňóny 400 gramov  klobása 250 gramov  bravčové pliecko 350 gramov  slanina prerastená 200 gramov

Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a rozoberieme. Papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyčistíme a pokrájame na širšie prúžky. Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky. Klobásu nakrájame na kolieska. Mäso umyjeme, pokrájame na plátky a potom na štvorčeky asi 3x3cm. Slaninu nakrájame na tenké plátky a tie na širšie pásiky.

2. 

soľ 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  olej slnečnicový  voda 150 mililitrov

Všetky pripravené ingrediencie striedavo napichujeme na špajdle. Špízy poukladáme na plech, osolíme, posypeme paprikou a korením. Pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Prikryjeme alobalom a zakryté pečieme 30 minút v rozohriatej rúre pri asi 200°C.

3. 

Potom odokryjeme a 15 minút dopečieme.

4. 

Podávame s varenými zemiakmi alebo čerstvým zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť