Mäsovo-hubové špízy
Chutné špízy v sobotu na obed :)
recept,fotorecept,šampiňóny,bravčové pliecko,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 350 | gramov | |
cibuľa | 250 | gramov | |
klobása | 250 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
olej slnečnicový | - | ||
paprika | 150 | gramov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
slanina prerastená | 200 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 150 | mililitrov | |
šampiňóny | 400 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • paprika 150 gramov • šampiňóny 400 gramov • klobása 250 gramov • bravčové pliecko 350 gramov • slanina prerastená 200 gramov
Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a rozoberieme. Papriku umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyčistíme a pokrájame na širšie prúžky. Šampiňóny umyjeme a nakrájame na plátky. Klobásu nakrájame na kolieska. Mäso umyjeme, pokrájame na plátky a potom na štvorčeky asi 3x3cm. Slaninu nakrájame na tenké plátky a tie na širšie pásiky.
2.
soľ 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • olej slnečnicový • voda 150 mililitrov
Všetky pripravené ingrediencie striedavo napichujeme na špajdle. Špízy poukladáme na plech, osolíme, posypeme paprikou a korením. Pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Prikryjeme alobalom a zakryté pečieme 30 minút v rozohriatej rúre pri asi 200°C.
3.
Potom odokryjeme a 15 minút dopečieme.
4.
Podávame s varenými zemiakmi alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!