svetvomne.sk

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Bobkový list2kusy
Bravčové mäso (karé, pliecko, stehno)500gramov
Cibuľa100gramov
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Korenie čierne mletéČL
Mrkva250gramov
Ocot2polievkové lyžice
Olej slnečnicový30mililitrov
Paprika červená mletá½čajovej lyžičky
Petržlen100gramov
Smotana sladká na varenie200mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Voda½litra

1. 

cibuľa 100 g  petržlen 100 g  mrkva 250 g  olej slnečnicový 30 ml

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. 10 minút ju orestujeme na oleji.

2. 

bravčové mäso (karé, pliecko, stehno) 500 g  soľ 1 ČL  paprika červená mletá ½ ČL  korenie čierne mleté  bobkový list 2 ks

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k zelenine. Pridáme soľ, papriku, korenie a bobkový list. Chvíľu mäso so zeleninou premiešavame,...

3. 

voda ½ l  cukor kryštálový 1 ČL  ocot 2 PL

...potom prilejeme vodu, pridáme cukor a ocot. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa.

4. 

Udusené mäso oddelíme od zeleniny. Zeleninu zmixujeme ponorným mixérom.

5. 

Do omáčky vložíme späť mäso, privedieme do varu...

6. 

smotana sladká na varenie 200 ml

... prilejeme smotanu a prevaríme.

7. Servírovanie

- s parenou knedľou.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť