svetvomne.sk

Bravčové kocky v zeleninovo-smotanovej omáčke

    

Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list2kusy
bravčové pliecko500gramov
cibuľa100gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
korenie čierne mleté-
mrkva250gramov
ocot2polievkové lyžice
olej slnečnicový30mililitrov
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
petržlen100gramov
smotana sladká na varenie200mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda½litra

1. 

cibuľa 100 gramov  petržlen 100 gramov  mrkva 250 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. 10 minút ju orestujeme na oleji.

2. 

bravčové pliecko 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté  bobkový list 2 kusy

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k zelenine. Pridáme soľ, papriku, korenie a bobkový list. Chvíľu mäso so zeleninou premiešavame,...

3. 

voda ½ litra  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  ocot 2 polievkové lyžice

...potom prilejeme vodu, pridáme cukor a ocot. Dusíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa.

4. 

Udusené mäso oddelíme od zeleniny. Zeleninu zmixujeme ponorným mixérom.

5. 

Do omáčky vložíme späť mäso, privedieme do varu...

6. 

smotana sladká na varenie 200 mililitrov

... prilejeme smotanu a prevaríme.

7. Servírovanie

- s parenou knedľou.

Servírovanie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť