svetvomne.sk

Mäso s mrkvovo-petržlenovou omáčkou

    

Recept na prípravu bravčovej krkovičky s kuracími stehnami na vlastnej šťave s omáčkou z mixovanej mrkvy a petržlenu.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list2kusy
bravčová krkovička400gramov
cukor kryštálový1polievková lyžica
korenie nové - pimentovník pravý5kusov
korenie čierne celé10kusov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
kuracie stehná horné500gramov
mrkva400gramov
ocot1polievková lyžica
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
petržlen400gramov
petržlenová vňať-
soľ1.5čajovej lyžičky
voda½litra

1. 

bravčová krkovička 400 gramov  kuracie stehná horné 500 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Na dno zapekacej misy naukladáme plátky krkovičky a na to kuracie stehná. Okoreníme.

2. 

mrkva 400 gramov  petržlen 400 gramov  voda ½ litra

Na mäso naukladáme očistenú a pokrájanú zeleninu. Podlejeme vodou.

3. 

Pečieme prikryté 90 min. pri teplote 200°C.

4. 

soľ ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky

Zeleninu s výpekom premiestnime do hrnca. Mäso osolíme, okoreníme a dáme piecť odkryté 30 min. pri teplote 200°C.

5. 

korenie nové - pimentovník pravý 5 kusov  korenie čierne celé 10 kusov  bobkový list 2 kusy

Zeleninu varíme samostatne ďalších 30 minút s vývarom z divého korenia.

6. 

petržlenová vňať

Pridáme čerstvú petržlenovú vňať.

7. 

soľ 1 čajová lyžička  ocot 1 polievková lyžica  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Dochutíme cukrom, soľou a octom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť