svetvomne.sk

Mäso s mrkvovo-petržlenovou omáčkou

     

Recept na prípravu bravčovej krkovičky s kuracími stehnami na vlastnej šťave s omáčkou z mixovanej mrkvy a petržlenu.

Kuchtil

Počet porcií

5

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Bravčová krkovička400gramov
Cukor kryštálový1polievková lyžica
Korenie nové - pimentovník pravý5kusov
Korenie čierne celé10kusov
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Kuracie stehná horné500gramov
Mrkva400gramov
Ocot1polievková lyžica
Paprika červená mletá½čajovej lyžičky
Petržlen400gramov
Petržlenová vňať
Soľ1.5čajovej lyžičky
Voda½litra

1. 

bravčová krkovička 400 g  kuracie stehná horné 500 g  korenie čierne mleté ¼ ČL

Na dno zapekacej misy naukladáme plátky krkovičky a na to kuracie stehná. Okoreníme.

2. 

mrkva 400 g  petržlen 400 g  voda ½ l

Na mäso naukladáme očistenú a pokrájanú zeleninu. Podlejeme vodou.

3. 

Pečieme prikryté 90 min. pri teplote 200°C.

4. 

soľ ½ ČL  paprika červená mletá ½ ČL

Zeleninu s výpekom premiestnime do hrnca. Mäso osolíme, okoreníme a dáme piecť odkryté 30 min. pri teplote 200°C.

5. 

korenie nové - pimentovník pravý 5 ks  korenie čierne celé 10 ks  bobkový list 2 ks

Zeleninu varíme samostatne ďalších 30 minút s vývarom z divého korenia.

6. 

petržlenová vňať

Pridáme čerstvú petržlenovú vňať.

7. 

soľ 1 ČL  ocot 1 PL  cukor kryštálový 1 PL

Rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Dochutíme cukrom, soľou a octom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť