Mäso s mrkvovo-petržlenovou omáčkou
Recept na prípravu bravčovej krkovičky s kuracími stehnami na vlastnej šťave s omáčkou z mixovanej mrkvy a petržlenu.
recept,fotorecept,bravčová krkovička,kuracie stehná horné,mrkva,petržlen,Bravčové mäso,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 2 | kusy | |
bravčová krkovička | 400 | gramov | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
korenie nové - pimentovník pravý | 5 | kusov | |
korenie čierne celé | 10 | kusov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
kuracie stehná horné | 500 | gramov | |
mrkva | 400 | gramov | |
ocot | 1 | polievková lyžica | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
petržlen | 400 | gramov | |
petržlenová vňať | - | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | ½ | litra |
Recept
1.
bravčová krkovička 400 gramov • kuracie stehná horné 500 gramov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Na dno zapekacej misy naukladáme plátky krkovičky a na to kuracie stehná. Okoreníme.

2.
mrkva 400 gramov • petržlen 400 gramov • voda ½ litra
Na mäso naukladáme očistenú a pokrájanú zeleninu. Podlejeme vodou.

3.
Pečieme prikryté 90 min. pri teplote 200°C.
4.
soľ ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky
Zeleninu s výpekom premiestnime do hrnca. Mäso osolíme, okoreníme a dáme piecť odkryté 30 min. pri teplote 200°C.

5.
korenie nové - pimentovník pravý 5 kusov • korenie čierne celé 10 kusov • bobkový list 2 kusy
Zeleninu varíme samostatne ďalších 30 minút s vývarom z divého korenia.


7.
soľ 1 čajová lyžička • ocot 1 polievková lyžica • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Dochutíme cukrom, soľou a octom.

Dobrú chuť!