RECEPTY

Utopenci

Utopenci

Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.

recept,fotorecept,cibuľa,mrkva,uhorka sterilizovaná kyslá,špekačky,Slané chuťovky,Česká kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Slané chuťovky

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list5kusov
cibuľa300gramov
cukor kryštálový1.5čajovej lyžičky
korenie nové - pimentovník pravý½polievkovej lyžice
korenie čierne celé½polievkovej lyžice
mrkva100gramov
ocot150mililitrov
soľ¾čajovej lyžičky
uhorka sterilizovaná kyslá100gramov
voda½litra
špekačky700gramov

 

Recept

1. 

voda ½ litra  ocot 150 mililitrov  korenie čierne celé ½ polievkovej lyžice  korenie nové - pimentovník pravý ½ polievkovej lyžice  soľ ¾ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1.5 čajovej lyžičky  bobkový list 5 kusov

Z vody, octu, korenia, soli, cukru a bobkového listu uvaríme nálev.

2. 

cibuľa 300 gramov  mrkva 100 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov  špekačky 700 gramov

Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nakrájame spolu so sterilizovanou uhorkou na plátky. Špekáčiky olúpeme pod tečúcou teplou vodou (ide ich ľahšie lúpať) a pozdĺžne ich nakrojíme, nerozrežeme. Do špekáčiku vložíme kúsok cibule, uhorky a mrkvy.

3. 

Do pohára o objeme 2 litre vložíme na spodok pár kúskov cibule, kúsok mrkvy a feferónku. Na zeleninu položíme 2 - 3 plnené špekačky (množstvo závisí od šírky pohára).

4. 

Opäť položíme primeranú časť zeleniny - cibuľu, mrkvu, uhorku a ďalšie naplnené špekáčiky. Postup opakujeme kým minieme všetky pripravené suroviny a pohár naplníme. Pri plnení obsah jemne utláčame. Keď máme pohár naplnený zalejeme jeho obsah pripraveným teplým nálevom.

5. 

Špekáčiky necháme v chladničke niekoľko dní, najmenej 5, najlepšie 14, odležať. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť