RECEPTY

Utopenci

Utopenci

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.

recept,fotorecept,cibuľa,mrkva,uhorka sterilizovaná kyslá,špekačky,Slané chuťovky,Česká kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty

Slané chuťovky

Česká kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list

5

??

kusov

kcal

cibuľa

300

132

gramov

kcal

cukor kryštálový

1.5

31

čajovej lyžičky

kcal

korenie nové - pimentovník pravý

½

20

polievkovej lyžice

kcal

korenie čierne celé

½

26

polievkovej lyžice

kcal

mrkva

100

45

gramov

kcal

ocot

150

63

mililitrov

kcal

soľ

¾

0

čajovej lyžičky

kcal

uhorka sterilizovaná kyslá

100

12

gramov

kcal

voda

½

0

litra

kcal

špekačky

700

2170

gramov

kcal

 

Recept

1. 

voda ½ litra  ocot 150 mililitrov  korenie čierne celé ½ polievkovej lyžice  korenie nové - pimentovník pravý ½ polievkovej lyžice  soľ ¾ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1.5 čajovej lyžičky  bobkový list 5 kusov

Z vody, octu, korenia, soli, cukru a bobkového listu uvaríme nálev.

Z vody, octu, korenia, soli, cukru a bobkového...

2. 

cibuľa 300 gramov  mrkva 100 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 100 gramov  špekačky 700 gramov

Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nakrájame spolu so sterilizovanou uhorkou na plátky. Špekáčiky olúpeme pod tečúcou teplou vodou (ide ich ľahšie lúpať) a pozdĺžne ich nakrojíme, nerozrežeme. Do špekáčiku vložíme kúsok cibule, uhorky a mrkvy.

Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska....

3. 

Do pohára o objeme 2 litre vložíme na spodok pár kúskov cibule, kúsok mrkvy a feferónku. Na zeleninu položíme 2 - 3 plnené špekačky (množstvo závisí od šírky pohára).

Do pohára o objeme 2 litre vložíme na spodok...

4. 

Opäť položíme primeranú časť zeleniny - cibuľu, mrkvu, uhorku a ďalšie naplnené špekáčiky. Postup opakujeme kým minieme všetky pripravené suroviny a pohár naplníme. Pri plnení obsah jemne utláčame. Keď máme pohár naplnený zalejeme jeho obsah pripraveným teplým nálevom.

Opäť položíme primeranú časť zeleniny -...

5. 

Špekáčiky necháme v chladničke niekoľko dní, najmenej 5, najlepšie 14, odležať. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

Špekáčiky necháme v chladničke niekoľko...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť