Sviečková s knedľou

Skutočne výborná klasika, sviečková, ako nám ju varil otec už pred päťdesiatimi rokmi.
recept,fotorecept,hovädzia sviečkovica,mrkva,petržlen,smotana sladká na varenie,Hovädzie mäso,Česká kuchyňa,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Česká kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 3 ?? | kusy kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
hovädzia sviečkovica | 750 923 | gramov kcal | |
korenie rasca drvená | ½ 1 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mrkva | 500 225 | gramov kcal | |
ocot | 60 26 | mililitrov kcal | |
petržlen | 200 126 | gramov kcal | |
smotana sladká na varenie | 400 ?? | mililitrov kcal | |
soľ | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
voda | 1 2210 | liter kcal |
Recept
1. Príprava mäsa
hovädzia sviečkovica 750 gramov
Hovädzie mäso (sviečkovicu, prípadne falošnú sviečkovicu z pliecka) umyjeme, nakrájame na plátky a naklepeme.

2. Príprava zeleninového pácu
voda 1 liter • mrkva 500 gramov • petržlen 200 gramov • cibuľa 100 gramov • ocot 60 mililitrov • soľ 3 čajové lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • bobkový list 3 kusy
Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Vložíme do hrnca s vodou, pridáme soľ, ocot a koreniny. Uvedieme do varu a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, nálev nemusí byť úplne studený. Do pripraveného pácu vložíme mäso a necháme v ňom odležať najmenej 12 hodín, prípadne až 3 dni, v chlade.

3. Varenie
Po odležaní mäsa celú pripravenú zmes cca 45 minút varíme, do zmäknutia mäsa.

4. Príprava omáčky
Po uvarení mäso z hrnca vyberieme. Taktiež vyberieme bobkové listy. Zeleninový nálev zmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu.

5. Dovarenie omáčky
smotana sladká na varenie 400 mililitrov
Do rozmixovanej zmesi pridáme smotanu, premiešame a znovu uvedieme do varu.

6.
Odstavíme zo sporáka, do omáčky vložíme naspäť mäso, jemne premiešame.

7. Servírujeme
Podávame s parenou knedľou.

Dobrú chuť!