svetvomne.sk

Stejky z hovädzej roštenky

    

Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

hovädzia roštenka 400 gramov

Nakrájame si dva až tri centimetrov hrubé plátky roštenky. Najlepšie je kúpiť "uvolnené" mäso, ktoré bolo dva až tri týždne zavesené a zrelo.

2. 

soľ  korenie čierne mleté  olej olivový

Okoreníme, osolíme a potrieme olejom. Pred pečením by malo mať izbovú teplotu (cca 20 min. mimo chladničky).

3. 

Na dobre rozpálenej panvici si mäsko najprv zatiahneme minútu z každej strany a následne dopečieme podľa chuti.

4. 

Pre tento typ mäsa odporúčame dve minúty z každej strany, aby nebolo mäso príliž suché. Pred prvým prekrojením a konzumáciou by sa malo uvolniť 5 minút, aby z neho nevytiekla šťava.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť