Stejky z hovädzej roštenky

Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.
recept,fotorecept,hovädzia roštenka,Hovädzie mäso,Recepty na gril,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
hovädzia roštenka | 400 492 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
hovädzia roštenka 400 gramov
Nakrájame si dva až tri centimetrov hrubé plátky roštenky. Najlepšie je kúpiť "uvolnené" mäso, ktoré bolo dva až tri týždne zavesené a zrelo.

2.
soľ • korenie čierne mleté • olej olivový
Okoreníme, osolíme a potrieme olejom. Pred pečením by malo mať izbovú teplotu (cca 20 min. mimo chladničky).

3.
Na dobre rozpálenej panvici si mäsko najprv zatiahneme minútu z každej strany a následne dopečieme podľa chuti.

4.
Pre tento typ mäsa odporúčame dve minúty z každej strany, aby nebolo mäso príliž suché. Pred prvým prekrojením a konzumáciou by sa malo uvolniť 5 minút, aby z neho nevytiekla šťava.

Dobrú chuť!