svetvomne.sk

Stejky z hovädzej roštenky

     

Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 

1. 

hovädzia roštenka 400 g

Nakrájame si dva až tri centimetrov hrubé plátky roštenky. Najlepšie je kúpiť "uvolnené" mäso, ktoré bolo dva až tri týždne zavesené a zrelo.

2. 

soľ  korenie čierne mleté  olej olivový

Okoreníme, osolíme a potrieme olejom. Pred pečením by malo mať izbovú teplotu (cca 20 min. mimo chladničky).

3. 

Na dobre rozpálenej panvici si mäsko najprv zatiahneme minútu z každej strany a následne dopečieme podľa chuti.

4. 

Pre tento typ mäsa odporúčame dve minúty z každej strany, aby nebolo mäso príliž suché. Pred prvým prekrojením a konzumáciou by sa malo uvolniť 5 minút, aby z neho nevytiekla šťava.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť