svetvomne.sk

Zemiakové placky s hovädzím mäsom

     

Obľúbené zemiakové placky, tentokrát s chutným marinovaným hovädzím mäsom na paprike.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak sušený1čajová lyžička
Cibuľa300gramov
Hovädzie zadné350gramov
Korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Olej olivový2polievkové lyžice
Paprika150gramov
Paprika červená mletá½čajovej lyžičky
Voda200mililitrov
Zemiakové placky

1. 

hovädzie zadné 350 g  olej olivový  korenie čierne mleté 1 ČL  cesnak sušený 1 ČL

Hovädzie mäso umyjeme a pokrájame. Vložíme do misky, zalejeme olejom, pridáme korenie a cesnak. Premiešame a uložíme do chladu na 24 hodín marinovať.

2. 

Marinované mäso pokrájame na slížiky.

3. 

cibuľa 300 g  paprika 150 g

Očistíme cibuľu a papriku. Cibuľu najemno nasekáme, papriku nakrájame na tenké prúžky.

4. 

olej olivový 2 PL

Na oleji krátko osmažíme cibuľu a pridáme papriku.

5. 

paprika červená mletá ½ ČL  korenie koriander mletý ¼ ČL

Prisypeme koreniny.

6. 

Pridáme mäso a restujeme kým sa mäso zatiahne.

7. 

voda 200 ml

Podlejeme vodou a zakryté dusíme asi 60 minút. Ak je mäso tvrdé, ešte podusíme do mäkka (podľa potreby prilejeme trochu vody). Odokryjeme a pri prudšom vare necháme chvíľu odparovať prebytočnú vodu.

8. 

Zemiakové placky recept

Upečieme placky podľa uvedeného receptu a podávame s mäsom a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť