svetvomne.sk

Zemiakové placky s hovädzím mäsom

    

Obľúbené zemiakové placky, tentokrát s chutným marinovaným hovädzím mäsom na paprike.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Zemiakové placky recept-
cesnak sušený1čajová lyžička
cibuľa300gramov
hovädzie zadné350gramov
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie čierne mleté1čajová lyžička
olej olivový2polievkové lyžice
paprika150gramov
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
voda200mililitrov

1. 

hovädzie zadné 350 gramov  olej olivový  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  cesnak sušený 1 čajová lyžička

Hovädzie mäso umyjeme a pokrájame. Vložíme do misky, zalejeme olejom, pridáme korenie a cesnak. Premiešame a uložíme do chladu na 24 hodín marinovať.

2. 

Marinované mäso pokrájame na slížiky.

3. 

cibuľa 300 gramov  paprika 150 gramov

Očistíme cibuľu a papriku. Cibuľu najemno nasekáme, papriku nakrájame na tenké prúžky.

4. 

olej olivový 2 polievkové lyžice

Na oleji krátko osmažíme cibuľu a pridáme papriku.

5. 

paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky

Prisypeme koreniny.

6. 

Pridáme mäso a restujeme kým sa mäso zatiahne.

7. 

voda 200 mililitrov

Podlejeme vodou a zakryté dusíme asi 60 minút. Ak je mäso tvrdé, ešte podusíme do mäkka (podľa potreby prilejeme trochu vody). Odokryjeme a pri prudšom vare necháme chvíľu odparovať prebytočnú vodu.

8. 

Zemiakové placky recept

Upečieme placky podľa uvedeného receptu a podávame s mäsom a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť