Zemiakové placky s hovädzím mäsom
Obľúbené zemiakové placky, tentokrát s chutným marinovaným hovädzím mäsom na paprike.
recept,fotorecept,hovädzie zadné,Hovädzie mäso,,Bezlaktózové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiakové placky recept | - | ||
cesnak sušený | 1 | čajová lyžička | |
cibuľa | 300 | gramov | |
hovädzie zadné | 350 | gramov | |
korenie koriander mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika | 150 | gramov | |
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
hovädzie zadné 350 gramov • olej olivový • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička
Hovädzie mäso umyjeme a pokrájame. Vložíme do misky, zalejeme olejom, pridáme korenie a cesnak. Premiešame a uložíme do chladu na 24 hodín marinovať.
2.
Marinované mäso pokrájame na slížiky.
3.
cibuľa 300 gramov • paprika 150 gramov
Očistíme cibuľu a papriku. Cibuľu najemno nasekáme, papriku nakrájame na tenké prúžky.
5.
paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky
Prisypeme koreniny.
6.
Pridáme mäso a restujeme kým sa mäso zatiahne.
7.
voda 200 mililitrov
Podlejeme vodou a zakryté dusíme asi 60 minút. Ak je mäso tvrdé, ešte podusíme do mäkka (podľa potreby prilejeme trochu vody). Odokryjeme a pri prudšom vare necháme chvíľu odparovať prebytočnú vodu.
8.
Upečieme placky podľa uvedeného receptu a podávame s mäsom a tatárskou omáčkou.
Dobrú chuť!