Zemiakové placky s hovädzím mäsom

Obľúbené zemiakové placky, tentokrát s chutným marinovaným hovädzím mäsom na paprike.
recept,fotorecept,hovädzie zadné,Hovädzie mäso,,Bezlaktózové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Zemiakové placky recept | 0 ?? | kcal | |
cesnak sušený | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
cibuľa | 300 132 | gramov kcal | |
hovädzie zadné | 350 508 | gramov kcal | |
korenie koriander mletý | ¼ 4 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
paprika | 150 24 | gramov kcal | |
paprika červená mletá | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
hovädzie zadné 350 gramov • olej olivový • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • cesnak sušený 1 čajová lyžička
Hovädzie mäso umyjeme a pokrájame. Vložíme do misky, zalejeme olejom, pridáme korenie a cesnak. Premiešame a uložíme do chladu na 24 hodín marinovať.

2.
Marinované mäso pokrájame na slížiky.

3.
cibuľa 300 gramov • paprika 150 gramov
Očistíme cibuľu a papriku. Cibuľu najemno nasekáme, papriku nakrájame na tenké prúžky.


5.
paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky
Prisypeme koreniny.

6.
Pridáme mäso a restujeme kým sa mäso zatiahne.

7.
voda 200 mililitrov
Podlejeme vodou a zakryté dusíme asi 60 minút. Ak je mäso tvrdé, ešte podusíme do mäkka (podľa potreby prilejeme trochu vody). Odokryjeme a pri prudšom vare necháme chvíľu odparovať prebytočnú vodu.

8.
Upečieme placky podľa uvedeného receptu a podávame s mäsom a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť!