Hovädzie kocky v smotanovej omáčke s mrkvou

Mäkkučké hovädzie mäso v lahodnej omáčke, podávané s parenou knedľou. To musíte vyskúšať!
recept,fotorecept,mrkva,hovädzie zadné,smotana na varenie (10-12% tuku),Hovädzie mäso,Hlavné jedlá z mäsa
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
| bobkový list | 3 ?? | kusy kcal | |
| cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
| hovädzie zadné | 600 870 | gramov kcal | |
| mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
| múka hladká | 1 53 | polievková lyžica kcal | |
| ocot | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
| olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
| smotana na varenie (10-12% tuku) | 300 390 | mililitrov kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| voda | 300 0 | mililitrov kcal | |
| voda | 1 0 | polievková lyžica kcal |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.


3.
bobkový list 3 kusy • voda 1 polievková lyžica
...pridáme k cibuli spolu s bobkovým listom. Premiešame a na miernom plameni chvíľu podusíme. Môžeme podliať lyžicou vody.



6.
voda 300 mililitrov • ocot 1 polievková lyžica
Prilejeme vodu, ocot a za občasného premiešania varíme pod pokrievkou do zmäknutia mäsa (približne viac ako hodinu).

7.
smotana na varenie (10-12% tuku) 300 mililitrov • múka hladká 1 polievková lyžica
Smotanu rozmiešame s múkou...

8.
...a prilejeme k mäsu. Krátko prevaríme, podľa chuti dosolíme a možeme podávať.

Dobrú chuť!
























