svetvomne.sk

Mrkvové rizoto

Mrkvové rizoto

    

Jednoduché a chutné jedlo z pár bežných ingrediencií jemne krémovej konzistencie doladené slano-kyslími kaparami. Namiesto kapár sa dajú použiť napríklad zelené olivy, alebo najemno nakrájané kyslé uhorky.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa150gramov
kapary2čajové lyžičky
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
mrkva300gramov
olej na vyprážanie4polievkové lyžice
paprika100gramov
ryža guľatozrnná500gramov
soľ½čajovej lyžičky
syr Parmezán150gramov
voda750mililitrov
víno biele100mililitrov

1. 

olej na vyprážanie 4 polievkové lyžice  cibuľa 150 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

mrkva 300 gramov

Očistíme a umyjeme mrkvu. Pokrájame na malé kocky.

3. 

Mrkvu pridáme do panvice a pokračujeme v smažení, za občasného premiešania, približne dve minúty.

4. 

ryža guľatozrnná 500 gramov

Pridáme studenou vodou premytú ryžu.

5. 

víno biele 100 mililitrov

Podlejeme vínom a podusíme prikryté.

6. 

paprika 100 gramov

Papriku vyčistíme, umyjeme a nakrájame najemno.

7. 

voda 750 mililitrov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ ½ čajovej lyžičky

Ryžu podlejeme vodou a pridáme papriku. Dochutíme korením a soľou. Povaríme spoločne, kým ryža neabsorbuje väčšinu tekutiny.

8. 

syr Parmezán 150 gramov

Pridáme nastrúhaný syr a dobre premiešame.

9. 

kapary 2 čajové lyžičky

Dochutíme kaparami.

10. 

Dusíme, pokiaľ nie je ryža mäkká a konzistencia mierne krémová. Prípadne prilejeme vodu, alebo aj dochutím soľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť