Mrkvové rizoto

Jednoduché a chutné jedlo z pár bežných ingrediencií jemne krémovej konzistencie doladené slano-kyslími kaparami. Namiesto kapár sa dajú použiť napríklad zelené olivy, alebo najemno nakrájané kyslé uhorky.
recept,fotorecept,mrkva,ryža guľatozrnná,Rizoto,Bezlepkové
Rizoto
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
532 g
Energia porcie
797 kcal
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
| cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
| kapary | 2 30 | čajové lyžičky kcal | |
| korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
| mrkva | 300 135 | gramov kcal | |
| olej na vyprážanie | 4 540 | polievkové lyžice kcal | |
| paprika | 100 16 | gramov kcal | |
| ryža guľatozrnná | 500 1725 | gramov kcal | |
| soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| syr Parmezán | 150 588 | gramov kcal | |
| voda | 750 0 | mililitrov kcal | |
| víno biele | 100 82 | mililitrov kcal |
Recept
1.
olej na vyprážanie 4 polievkové lyžice • cibuľa 150 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.


3.
Mrkvu pridáme do panvice a pokračujeme v smažení, za občasného premiešania, približne dve minúty.




7.
voda 750 mililitrov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Ryžu podlejeme vodou a pridáme papriku. Dochutíme korením a soľou. Povaríme spoločne, kým ryža neabsorbuje väčšinu tekutiny.



10.
Dusíme, pokiaľ nie je ryža mäkká a konzistencia mierne krémová. Prípadne prilejeme vodu, alebo aj dochutím soľou.

Dobrú chuť!
























