Mrkvové rizoto
Jednoduché a chutné jedlo z pár bežných ingrediencií jemne krémovej konzistencie doladené slano-kyslími kaparami. Namiesto kapár sa dajú použiť napríklad zelené olivy, alebo najemno nakrájané kyslé uhorky.
recept,fotorecept,mrkva,ryža guľatozrnná,Rizoto,Bezlepkové
Rizoto
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
kapary | 2 | čajové lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 300 | gramov | |
olej na vyprážanie | 4 | polievkové lyžice | |
paprika | 100 | gramov | |
ryža guľatozrnná | 500 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Parmezán | 150 | gramov | |
voda | 750 | mililitrov | |
víno biele | 100 | mililitrov |
Recept
1.
olej na vyprážanie 4 polievkové lyžice • cibuľa 150 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.
3.
Mrkvu pridáme do panvice a pokračujeme v smažení, za občasného premiešania, približne dve minúty.
7.
voda 750 mililitrov • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Ryžu podlejeme vodou a pridáme papriku. Dochutíme korením a soľou. Povaríme spoločne, kým ryža neabsorbuje väčšinu tekutiny.
10.
Dusíme, pokiaľ nie je ryža mäkká a konzistencia mierne krémová. Prípadne prilejeme vodu, alebo aj dochutím soľou.
Dobrú chuť!