Hubové rizoto s kuriatkami

Recept na prípravu lahodného krémového talianskeho risotta s čerstvými kuriatkami.
recept,fotorecept,huby kuriatka,ryža guľatozrnná,Rizoto,Talianska kuchyňa,Vegetariánske recepty,,Bezlepkové
Rizoto
Talianska kuchyňa
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
342 g
Energia porcie
546 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | ½ 1 | čajovej lyžičky kcal | |
cibuľa | 50 22 | gramov kcal | |
huby kuriatka | 200 62 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 35 257 | gramov kcal | |
ryža guľatozrnná | 400 1380 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Parmezán | 70 275 | gramov kcal | |
víno biele suché | 100 82 | mililitrov kcal | |
vývar zeleninový | 500 100 | mililitrov kcal |
Recept
1.
cibuľa 50 gramov • huby kuriatka 200 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Nadrobno nakrájanú cibuľku a kuriatka osmažíme na rozpálenom oleji. Osolíme a okoreníme.

2.
víno biele suché 100 mililitrov • vývar zeleninový 200 mililitrov • ryža guľatozrnná 400 gramov
Pridáme ryžu a mierne ju orestujeme. Podlejeme bielym vínom a vývarom.

3.
bazalka ½ čajovej lyžičky • vývar zeleninový 300 mililitrov
Pokračujeme v miernom vare, prilievame vývar a udržiavame obsah kastrólu v riedkej kašovitej konzistencii. Dochutíme sušenou alebo čerstvou bazalkou.

4.
syr Parmezán 70 gramov • maslo 35 gramov
Keď ryža prestane chrumkať medzi zubami a začne sa rozvárať na povrchu, pridáme kúsok masla a strúhaného syra. Poriadne zamiešame a necháme prikryté 10 minút.

Dobrú chuť!