svetvomne.sk

Hubové rizoto s kuriatkami

    

Recept na prípravu lahodného krémového talianskeho risotta s čerstvými kuriatkami.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bazalka½čajovej lyžičky
cibuľa50gramov
huby kuriatka200gramov
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
maslo35gramov
ryža guľatozrnná400gramov
soľ1čajová lyžička
syr Parmezán70gramov
víno biele suché100mililitrov
vývar zeleninový500mililitrov

1. 

cibuľa 50 gramov  huby kuriatka 200 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky

Nadrobno nakrájanú cibuľku a kuriatka osmažíme na rozpálenom oleji. Osolíme a okoreníme.

2. 

víno biele suché 100 mililitrov  vývar zeleninový 200 mililitrov  ryža guľatozrnná 400 gramov

Pridáme ryžu a mierne ju orestujeme. Podlejeme bielym vínom a vývarom.

3. 

bazalka ½ čajovej lyžičky  vývar zeleninový 300 mililitrov

Pokračujeme v miernom vare, prilievame vývar a udržiavame obsah kastrólu v riedkej kašovitej konzistencii. Dochutíme sušenou alebo čerstvou bazalkou.

4. 

syr Parmezán 70 gramov  maslo 35 gramov

Keď ryža prestane chrumkať medzi zubami a začne sa rozvárať na povrchu, pridáme kúsok masla a strúhaného syra. Poriadne zamiešame a necháme prikryté 10 minút.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť