Smotanová ryža
Dusená krémová ryža zjemnená smotanou. Vhodná ako príloha k vyprážanému a grilovanému mäsu a zelenine.
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Ryža,Bezlepkové
Ryža
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 1 | kus | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
petržlenová vňať | - | ||
ryža guľatozrnná | 500 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | - | ||
soľ zeleninová | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 750 | mililitrov |
Recept

2.
cibuľka jarná 1 kus • soľ zeleninová 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ
V hrnci osmažíme nadrobno nakrájanú ciuľku a pridáme ryžu. Za stáleho miešania ju chvíľu pražime. Pridáme koreniny, podľa vlastnej chuti dosolíme ...

3.
voda 750 mililitrov • petržlenová vňať
... a zalejeme vodou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zakryjeme.

4.
Varíme približne 15 minút, pokiaľ sa neodparí väčšia časť vody.

5.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov
Zalejeme smotanou, premiešame a necháme prikryté ešte asi 5 minút dusiť.

6.
Ryža má mať krémovú konzistenciu.

Dobrú chuť!