svetvomne.sk

Smotanová ryža

Dusená krémová ryža zjemnená smotanou. Vhodná ako príloha k vyprážanému a grilovanému mäsu a zelenine.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľka jarná1kus
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Petržlenová vňať
Ryža guľatozrnná500gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
Soľ
Soľ zeleninová2čajové lyžičky
Voda750mililitrov

1. 

ryža guľatozrnná 500 g

Ryžu prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať.

2. 

cibuľka jarná 1 ks  soľ zeleninová 2 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  soľ

V hrnci osmažíme nadrobno nakrájanú ciuľku a pridáme ryžu. Za stáleho miešania ju chvíľu pražime. Pridáme koreniny, podľa vlastnej chuti dosolíme ...

3. 

voda 750 ml  petržlenová vňať

... a zalejeme vodou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zakryjeme.

4. 

Varíme približne 15 minút, pokiaľ sa neodparí väčšia časť vody.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml

Zalejeme smotanou, premiešame a necháme prikryté ešte asi 5 minút dusiť.

6. 

Ryža má mať krémovú konzistenciu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť