Smotanová ryža

Dusená krémová ryža zjemnená smotanou. Vhodná ako príloha k vyprážanému a grilovanému mäsu a zelenine.
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Ryžové prílohy,Bezlepkové
Ryžové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľka jarná | 1 ?? | kus kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
ryža guľatozrnná | 500 1725 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
soľ zeleninová | 2 ?? | čajové lyžičky kcal | |
voda | 750 1658 | mililitrov kcal |
Recept

2.
cibuľka jarná 1 kus • soľ zeleninová 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ
V hrnci osmažíme nadrobno nakrájanú ciuľku a pridáme ryžu. Za stáleho miešania ju chvíľu pražime. Pridáme koreniny, podľa vlastnej chuti dosolíme ...

3.
voda 750 mililitrov • petržlenová vňať
... a zalejeme vodou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zakryjeme.

4.
Varíme približne 15 minút, pokiaľ sa neodparí väčšia časť vody.

5.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov
Zalejeme smotanou, premiešame a necháme prikryté ešte asi 5 minút dusiť.

6.
Ryža má mať krémovú konzistenciu.

Dobrú chuť!