svetvomne.sk

Smotanová ryža

    

Dusená krémová ryža zjemnená smotanou. Vhodná ako príloha k vyprážanému a grilovanému mäsu a zelenine.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
cibuľka jarná1kus
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
petržlenová vňať-
ryža guľatozrnná500gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ-
soľ zeleninová2čajové lyžičky
voda750mililitrov

1. 

ryža guľatozrnná 500 gramov

Ryžu prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať.

2. 

cibuľka jarná 1 kus  soľ zeleninová 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  soľ

V hrnci osmažíme nadrobno nakrájanú ciuľku a pridáme ryžu. Za stáleho miešania ju chvíľu pražime. Pridáme koreniny, podľa vlastnej chuti dosolíme ...

3. 

voda 750 mililitrov  petržlenová vňať

... a zalejeme vodou. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zakryjeme.

4. 

Varíme približne 15 minút, pokiaľ sa neodparí väčšia časť vody.

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov

Zalejeme smotanou, premiešame a necháme prikryté ešte asi 5 minút dusiť.

6. 

Ryža má mať krémovú konzistenciu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť