svetvomne.sk

Špenátová ryža

     

Jeden z mnohých receptov na prípravu Palak Chawal, chutnej ryže so špenátom a arašidmi. Ryža sa hodí ako príloha aj k neindickým pokrmom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
Arašidy pražené nesolené50gramov
Bobkový list1kus
Korenie koriander mletý½čajovej lyžičky
Maslo1polievková lyžica
Ryža basmati biela250gramov
Soľ himalájska ružová1čajová lyžička
Voda600mililitrov
Špenát čerstvý listový150gramov

1. 

ryža basmati biela 250 g

Ryžu premyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a necháme 15 minút postáť. Scedíme.

2. 

špenát čerstvý listový 150 g

Špenát umyjeme, necháme odkvapkať, listy nasekáme alebo najemno potrháme.

3. 

maslo 1 PL  bobkový list 1 ks  korenie koriander mletý ½ ČL

Na masle krátko opražíme bobkový list a koriander.

4. 

Pridáme a opražíme ryžu.

5. 

Pridáme špenát,...

6. 

voda 600 ml  soľ himalájska ružová 1 ČL

...prilejeme vodu a osolíme. Zakryjeme pokrievkou a pomaly varíme 15 minút.

7. 

arašidy pražené nesolené 50 g

Pridáme arašidy, opäť zakryjeme a 5 minút dovaríme. Odstavíme z ohňa a premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť