svetvomne.sk

Dusená ryža

    

Dusená guľatozrnná ryža pri varení uvoľňuje zo zŕn škrob a po uvarení je ľahko lepkavá. Tvorí základ ryžových náplní, ryžových nákypov, je vhodná do rizota a iných pokrmov, no v neposlednom rade je dobrá ako bežná príloha.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
olej slnečnicový4polievkové lyžice
ryža guľatozrnná400gramov
soľ1čajová lyžička
voda600mililitrov

1. 

ryža guľatozrnná 400 gramov  olej slnečnicový 4 polievkové lyžice  soľ 1 čajová lyžička

Ryžu nasypeme na sitko a pod tečúcou vodou dobre prepláchneme. Necháme odkvapkať. Do kastrólika, najlepšie so sendvičovým - dvojitým dnom, nalejeme olej, zohrejeme ho a ryžu na ňom opekáme do sklovita. Pridáme soľ...

2. 

voda 600 mililitrov

...a ryžu zalejeme horúcou vodou asi 1,5 cm nad jej okraj. Premiešame, zakryjeme pokrievkou ktorá má na sebe dierku na únik pary. Dusíme 8 minút, potom ryžu odokryjeme, premiešame, znovu zakryjeme, počkáme minútu a vypneme oheň.

3. 

V pare a na zbytkovom teple ktoré sa naakumulovalo v sendvičovom dne kastróla sa ryža dovarí domäkka.

4. 

Pred podávaním opäť zľahka premiešame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť