svetvomne.sk

Basmati ryža- základný recept na prípravu

     

Basmati je dokonalá dlhozrnná ryža, s nezameniteľnou orieškovou chuťou, ktorá je ľahko stráviteľná a úplne bezlepková. Má nízky glykemický index a menej kalórií, ako iné druhy ryže. Pri varení sa vôbec nezlepí a nielen preto si ju určite zamilujete.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Ryža basmati biela200gramov
Soľ himalájska ružová1čajová lyžička
Voda
Voda350mililitrov

1. 

ryža basmati biela 200 g  voda

Ryžu niekoľkokrát dobre premyjeme v studenej vode. Potom ju na 30 minút namočíme do studenej vody a po uplynutí uvedeného času scedíme.

2. 

voda 350 ml  soľ himalájska ružová 1 ČL

V hrnci (najlepšie v nerezovom, s dvojitým dnom) necháme zovrieť vodu so soľou. Pridáme scedenú ryžu, počkáme kým začne voda opäť vrieť. Oheň stiahneme, hrniec zakryjeme pokrievkou a 5 minút varíme. Oheň vypneme a necháme 15 minút odstáť.

3. 

Uvarenú ryžu jemne prekypríme vidličkou. Ihneď podávame, alebo ju preložíme do inej nádoby, aby sa v horúcom hrnci nedovárala.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť