svetvomne.sk

Babičkine úhrabky

     

Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Kapusta kvasená350gramov
Masť bravčová
Slanina prerastená150gramov
Soľ¾čajovej lyžičky
Soľ
Vajce slepačie4kusy
Voda250mililitrov
Zemiaky600gramov

1. 

zemiaky 600 g  voda 250 ml  soľ ¾ ČL

Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka.

2. 

Zemiaky pomačkáme, vo vode v ktorej sa varili, na kašu.

3. 

slanina prerastená 150 g

Slaninu nakrájame na tenké prúžky a opečieme.

4. 

kapusta kvasená 350 g

Kvasenú kapustu ľahko vyžmýkame a nadrobnejšie pokrájame. Pridáme k slanine a premiešame.

5. 

Kapustu so slaninou zamiešame so zemiakmi.

6. 

masť bravčová

Zapekaciu formu vymastíme masťou. Zemiakovo-kapustovú kašu vložíme v štyroch kôpkach do misy. V každej kôpke vytvoríme hlbšiu jamku.

7. 

vajce slepačie 4 ks  soľ

Do každej jamky vložíme surové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka ľahko posolíme.

8. 

V uzatvorenej zapekacej mise pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C. Vajíčka musia stuhnúť.

9. 

Podávame teplé.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť