RECEPTY

Babičkine úhrabky

Babičkine úhrabky

Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.

recept,fotorecept,zemiaky,slanina prerastená,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

kapusta kvasená350gramov
masť bravčová-
slanina prerastená150gramov
soľ¾čajovej lyžičky
soľ-
vajce slepačie4kusy
voda250mililitrov
zemiaky600gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 600 gramov  voda 250 mililitrov  soľ ¾ čajovej lyžičky

Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka.

2. 

Zemiaky pomačkáme, vo vode v ktorej sa varili, na kašu.

3. 

slanina prerastená 150 gramov

Slaninu nakrájame na tenké prúžky a opečieme.

4. 

kapusta kvasená 350 gramov

Kvasenú kapustu ľahko vyžmýkame a nadrobnejšie pokrájame. Pridáme k slanine a premiešame.

5. 

Kapustu so slaninou zamiešame so zemiakmi.

6. 

masť bravčová

Zapekaciu formu vymastíme masťou. Zemiakovo-kapustovú kašu vložíme v štyroch kôpkach do misy. V každej kôpke vytvoríme hlbšiu jamku.

7. 

vajce slepačie 4 kusy  soľ

Do každej jamky vložíme surové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka ľahko posolíme.

8. 

V uzatvorenej zapekacej mise pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C. Vajíčka musia stuhnúť.

9. 

Podávame teplé.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies