Babičkine úhrabky

Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.
recept,fotorecept,zemiaky,slanina prerastená,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
kapusta kvasená | 350 70 | gramov kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
slanina prerastená | 150 ?? | gramov kcal | |
soľ | ¾ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 250 553 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 600 552 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 600 gramov • voda 250 mililitrov • soľ ¾ čajovej lyžičky
Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka.

2.
Zemiaky pomačkáme, vo vode v ktorej sa varili, na kašu.


4.
kapusta kvasená 350 gramov
Kvasenú kapustu ľahko vyžmýkame a nadrobnejšie pokrájame. Pridáme k slanine a premiešame.

5.
Kapustu so slaninou zamiešame so zemiakmi.

6.
Zapekaciu formu vymastíme masťou. Zemiakovo-kapustovú kašu vložíme v štyroch kôpkach do misy. V každej kôpke vytvoríme hlbšiu jamku.

7.
vajce slepačie 4 kusy • soľ
Do každej jamky vložíme surové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka ľahko posolíme.

8.
V uzatvorenej zapekacej mise pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C. Vajíčka musia stuhnúť.

9.
Podávame teplé.

Dobrú chuť!