Babičkine úhrabky
Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.
recept,fotorecept,zemiaky,slanina prerastená,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
kapusta kvasená | 350 | gramov | |
masť bravčová | - | ||
slanina prerastená | 150 | gramov | |
soľ | ¾ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | 250 | mililitrov | |
zemiaky | 600 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 600 gramov • voda 250 mililitrov • soľ ¾ čajovej lyžičky
Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka.

2.
Zemiaky pomačkáme, vo vode v ktorej sa varili, na kašu.


4.
kapusta kvasená 350 gramov
Kvasenú kapustu ľahko vyžmýkame a nadrobnejšie pokrájame. Pridáme k slanine a premiešame.

5.
Kapustu so slaninou zamiešame so zemiakmi.

6.
Zapekaciu formu vymastíme masťou. Zemiakovo-kapustovú kašu vložíme v štyroch kôpkach do misy. V každej kôpke vytvoríme hlbšiu jamku.

7.
vajce slepačie 4 kusy • soľ
Do každej jamky vložíme surové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka ľahko posolíme.

8.
V uzatvorenej zapekacej mise pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C. Vajíčka musia stuhnúť.

9.
Podávame teplé.

Dobrú chuť!