RECEPTY

Babičkine úhrabky

Babičkine úhrabky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.

recept,fotorecept,zemiaky,slanina prerastená,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

kapusta kvasená

350

70

gramov

kcal

masť bravčová

0

??

kcal

slanina prerastená

150

??

gramov

kcal

soľ

¾

0

čajovej lyžičky

kcal

soľ

0

??

kcal

vajce slepačie

4

352

kusy

kcal

voda

250

553

mililitrov

kcal

zemiaky

600

552

gramov

kcal

 

Recept

1. 

zemiaky 600 gramov  voda 250 mililitrov  soľ ¾ čajovej lyžičky

Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka.

Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka....

2. 

Zemiaky pomačkáme, vo vode v ktorej sa varili, na kašu.

Zemiaky pomačkáme, vo vode v ktorej sa varili,...

3. 

slanina prerastená 150 gramov

Slaninu nakrájame na tenké prúžky a opečieme.

Slaninu nakrájame na tenké prúžky a opečieme....

4. 

kapusta kvasená 350 gramov

Kvasenú kapustu ľahko vyžmýkame a nadrobnejšie pokrájame. Pridáme k slanine a premiešame.

Kvasenú kapustu ľahko vyžmýkame a...

5. 

Kapustu so slaninou zamiešame so zemiakmi.

Kapustu so slaninou zamiešame so zemiakmi....

6. 

masť bravčová

Zapekaciu formu vymastíme masťou. Zemiakovo-kapustovú kašu vložíme v štyroch kôpkach do misy. V každej kôpke vytvoríme hlbšiu jamku.

Zapekaciu formu vymastíme masťou....

7. 

vajce slepačie 4 kusy  soľ

Do každej jamky vložíme surové, rozklepnuté, vajíčko. Vajíčka ľahko posolíme.

Do každej jamky vložíme surové, rozklepnuté,...

8. 

V uzatvorenej zapekacej mise pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C. Vajíčka musia stuhnúť.

V uzatvorenej zapekacej mise pečieme asi 30...

9. 

Podávame teplé.

Podávame teplé....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť