Vyprážaný kapor
Klasický recept na prípravu vyprážaných podkovičiek z kapra.
recept,fotorecept,kapor - podkovičky,Hlavné jedlá z rýb,Vianočné recepty,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
kapor - podkovičky | 4 | kusy | |
múka hladká | - | ||
olej repkový | - | ||
soľ | - | ||
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | - |
Recept
1.
kapor - podkovičky 4 kusy
Podkovičky kapra umyjeme a osušíme. Počet podkovičiek závisí od počtu a apetítu konzumentov:)
2.
Z podkovičiek stiahneme kožu.
3.
múka hladká • vajce slepačie • soľ • strúhanka
Porcie kapra primerane osolíme a obalíme v klasickom trojobale: múka, rozšľahané vajce so soľou, strúhanka. Množstvo ingrediencií na obaľovanie závisí od počtu podkovičiek kapra, ktoré ideme obaľovať.
Dobrú chuť!