Morský čert so zeleným pestom
Recept na prípravu morského čerta s pestom a brokolicou v parnom hrnci. Na prípravu uvedeného receptu môžeme použiť aj iný druh morskej ryby.
recept,fotorecept,morský čert,pesto (zelené),brokolica,Hlavné jedlá z rýb,Parný hrniec,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | - | ||
brokolica | 500 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
korenie čierne mleté | - | ||
morský čert | 600 | gramov | |
orechy kešu | 50 | gramov | |
pesto (zelené) | 1 | polievková lyžica | |
soľ | - |
Recept
1.
morský čert 600 gramov
Morského čerta umyjeme, osušíme papierovou utierkou a stiahneme z neho kožu. Nakrájame ho na cca 1,5 cm hrubé plátky.
2.
pesto (zelené) 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté • soľ • citrónová šťava 1 polievková lyžica • orechy kešu 50 gramov
Každý plátok rovnomerne pokryjeme pestom, okoreníme a osolíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou, jemne posypeme rozdrvenými kešu orechmi.
3.
cesnak 2 strúčiky
Takto pripravené filety z morského čerta vložíme do spodnej nádoby parného hrnca do ktorej pridáme na menšie kúsky pokrájaný cesnak.
4.
brokolica 500 gramov • bazalka
Do ďalšieho poschodia parného hrnca vložíme ružičky brokolice. Po dobu 20 minút necháme brokolicu a rybku pariť. Brokolicu podávame k rybke a ozdobíme lístkami bazalky.
Dobrú chuť!