svetvomne.sk

Morský čert so zeleným pestom

    

Recept na prípravu morského čerta s pestom a brokolicou v parnom hrnci. Na prípravu uvedeného receptu môžeme použiť aj iný druh morskej ryby.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bazalka-
brokolica500gramov
cesnak2strúčiky
citrónová šťava1polievková lyžica
korenie čierne mleté-
morský čert600gramov
orechy kešu50gramov
pesto (zelené)1polievková lyžica
soľ-

1. 

morský čert 600 gramov

Morského čerta umyjeme, osušíme papierovou utierkou a stiahneme z neho kožu. Nakrájame ho na cca 1,5 cm hrubé plátky.

2. 

pesto (zelené) 1 polievková lyžica  korenie čierne mleté  soľ  citrónová šťava 1 polievková lyžica  orechy kešu 50 gramov

Každý plátok rovnomerne pokryjeme pestom, okoreníme a osolíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou, jemne posypeme rozdrvenými kešu orechmi.

3. 

cesnak 2 strúčiky

Takto pripravené filety z morského čerta vložíme do spodnej nádoby parného hrnca do ktorej pridáme na menšie kúsky pokrájaný cesnak.

4. 

brokolica 500 gramov  bazalka

Do ďalšieho poschodia parného hrnca vložíme ružičky brokolice. Po dobu 20 minút necháme brokolicu a rybku pariť. Brokolicu podávame k rybke a ozdobíme lístkami bazalky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť