Morský čert so zeleným pestom

Recept na prípravu morského čerta s pestom a brokolicou v parnom hrnci. Na prípravu uvedeného receptu môžeme použiť aj iný druh morskej ryby.
recept,fotorecept,morský čert,pesto (zelené),brokolica,Hlavné jedlá z rýb,Parný hrniec,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 0 ?? | kcal | |
brokolica | 500 165 | gramov kcal | |
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
citrónová šťava | 1 4 | polievková lyžica kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
morský čert | 600 540 | gramov kcal | |
orechy kešu | 50 287 | gramov kcal | |
pesto (zelené) | 1 38 | polievková lyžica kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
morský čert 600 gramov
Morského čerta umyjeme, osušíme papierovou utierkou a stiahneme z neho kožu. Nakrájame ho na cca 1,5 cm hrubé plátky.

2.
pesto (zelené) 1 polievková lyžica • korenie čierne mleté • soľ • citrónová šťava 1 polievková lyžica • orechy kešu 50 gramov
Každý plátok rovnomerne pokryjeme pestom, okoreníme a osolíme. Pokvapkáme citrónovou šťavou, jemne posypeme rozdrvenými kešu orechmi.

3.
cesnak 2 strúčiky
Takto pripravené filety z morského čerta vložíme do spodnej nádoby parného hrnca do ktorej pridáme na menšie kúsky pokrájaný cesnak.

4.
brokolica 500 gramov • bazalka
Do ďalšieho poschodia parného hrnca vložíme ružičky brokolice. Po dobu 20 minút necháme brokolicu a rybku pariť. Brokolicu podávame k rybke a ozdobíme lístkami bazalky.

Dobrú chuť!