RECEPTY

Karamelovo makový zákusok

Karamelovo makový zákusok

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Famózny zákusok s jemným a nadýchaným karamelovým krémom.

recept,fotorecept,mak,mak,mascarpone,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

250

1005

gramov

kcal

cukor kryštálový

3

181

polievkové lyžice

kcal

cukor práškový

2

78

polievkové lyžice

kcal

džem ríbezľový

4

??

polievkové lyžice

kcal

kypriaci prášok do pečiva

6

5

gramov

kcal

mak

5

406

polievkových lyžíc

kcal

mascarpone

100

387

gramov

kcal

maslo

125

918

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

150

72

mililitrov

kcal

múka polohrubá

90

321

gramov

kcal

puding vanilkový - prášok

15

??

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

125

389

mililitrov

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

voda

2

67

polievkové lyžice

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  voda 2 polievkové lyžice

Źĺtka vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme vodu. Všetko spolu prešľaháme.

Źĺtka vyšľaháme spolu s cukrom do peny....

2. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

3. 

kypriaci prášok do pečiva 6 gramov  múka polohrubá 90 gramov

Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva.

Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva....

4. 

mak 3 polievkové lyžice

Do cesta zapracujeme mak.

Do cesta zapracujeme mak....

5. 

Forma na pečenie obdĺžniková 26 cm x 38 cm

Jemne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Jemne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech...

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C....

7. 

cukor kryštálový 150 gramov

Cukor upálime na karamel.

Cukor upálime na karamel....

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov

Do roztopeného karamelu prilejeme smotanu, miešame kým sa cukor neroztopí. Necháme vychladnúť.

Do roztopeného karamelu prilejeme smotanu,...

9. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Maslo vyšľaháme spolu s cukrom.

Maslo vyšľaháme spolu s cukrom....

10. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  puding vanilkový - prášok 15 gramov

Z mlieka a pudingu uvaríme puding. Necháme vychladnúť.

Z mlieka a pudingu uvaríme puding. Necháme...

11. 

mascarpone 100 gramov

Do vyšľahaného masla zašľaháme mascarpone, puding a karamel.

Do vyšľahaného masla zašľaháme mascarpone,...

12. 

džem ríbezľový 4 polievkové lyžice

Korpus prekrojíme na polovice, jednu z nich natrieme džemom a polovicou krému.

Korpus prekrojíme na polovice, jednu z nich...

13. 

Zakryjeme druhou polovicou korpusu, na ktorý natrieme druhú polovicu krému.

Zakryjeme druhou polovicou korpusu, na ktorý...

14. 

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice  mak 2 polievkové lyžice

V hrnci upálime karamel. Vylejeme ho na alobal, posypeme makom.

V hrnci upálime karamel. Vylejeme ho na alobal,...

15. 

Keď karamel stvrdne podrvíme ho valčekom. Zákusok ozdobíme.

Keď karamel stvrdne podrvíme ho valčekom....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť