RECEPTY

Karamelovo makový zákusok

Karamelovo makový zákusok

Famózny zákusok s jemným a nadýchaným karamelovým krémom.

recept,fotorecept,mak,mak,mascarpone,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový250gramov
cukor kryštálový3polievkové lyžice
cukor práškový2polievkové lyžice
džem ríbezľový4polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva6gramov
mak5polievkových lyžíc
mascarpone100gramov
maslo125gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka polohrubá90gramov
puding vanilkový - prášok15gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)125mililitrov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda2polievkové lyžice

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  voda 2 polievkové lyžice

Źĺtka vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme vodu. Všetko spolu prešľaháme.

2. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

kypriaci prášok do pečiva 6 gramov  múka polohrubá 90 gramov

Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva.

4. 

mak 3 polievkové lyžice

Do cesta zapracujeme mak.

5. 

Forma na pečenie obdĺžniková 26 cm x 38 cm

Jemne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

7. 

cukor kryštálový 150 gramov

Cukor upálime na karamel.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov

Do roztopeného karamelu prilejeme smotanu, miešame kým sa cukor neroztopí. Necháme vychladnúť.

9. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Maslo vyšľaháme spolu s cukrom.

10. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  puding vanilkový - prášok 15 gramov

Z mlieka a pudingu uvaríme puding. Necháme vychladnúť.

11. 

mascarpone 100 gramov

Do vyšľahaného masla zašľaháme mascarpone, puding a karamel.

12. 

džem ríbezľový 4 polievkové lyžice

Korpus prekrojíme na polovice, jednu z nich natrieme džemom a polovicou krému.

13. 

Zakryjeme druhou polovicou korpusu, na ktorý natrieme druhú polovicu krému.

14. 

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice  mak 2 polievkové lyžice

V hrnci upálime karamel. Vylejeme ho na alobal, posypeme makom.

15. 

Keď karamel stvrdne podrvíme ho valčekom. Zákusok ozdobíme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies