Karamelovo makový zákusok

Famózny zákusok s jemným a nadýchaným karamelovým krémom.
recept,fotorecept,mak,mak,mascarpone,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 250 1005 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 3 181 | polievkové lyžice kcal | |
cukor práškový | 2 78 | polievkové lyžice kcal | |
džem ríbezľový | 4 ?? | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 6 5 | gramov kcal | |
mak | 5 406 | polievkových lyžíc kcal | |
mascarpone | 100 387 | gramov kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 90 321 | gramov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 15 ?? | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 125 389 | mililitrov kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
voda | 2 67 | polievkové lyžice kcal |
Recept
1.
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor kryštálový 100 gramov • voda 2 polievkové lyžice
Źĺtka vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme vodu. Všetko spolu prešľaháme.


3.
kypriaci prášok do pečiva 6 gramov • múka polohrubá 90 gramov
Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva.


5.
Forma na pečenie obdĺžniková 26 cm x 38 cm
Jemne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

6.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.


8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov
Do roztopeného karamelu prilejeme smotanu, miešame kým sa cukor neroztopí. Necháme vychladnúť.


10.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • puding vanilkový - prášok 15 gramov
Z mlieka a pudingu uvaríme puding. Necháme vychladnúť.


12.
džem ríbezľový 4 polievkové lyžice
Korpus prekrojíme na polovice, jednu z nich natrieme džemom a polovicou krému.

13.
Zakryjeme druhou polovicou korpusu, na ktorý natrieme druhú polovicu krému.

14.
cukor kryštálový 3 polievkové lyžice • mak 2 polievkové lyžice
V hrnci upálime karamel. Vylejeme ho na alobal, posypeme makom.

15.
Keď karamel stvrdne podrvíme ho valčekom. Zákusok ozdobíme.

Dobrú chuť!