svetvomne.sk

Karamelovo makový zákusok

Karamelovo makový zákusok

    

Famózny zákusok s jemným a nadýchaným karamelovým krémom.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:  Zákusky  

 

 
 
cukor kryštálový250gramov
cukor kryštálový3polievkové lyžice
cukor práškový2polievkové lyžice
džem ríbezľový4polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva6gramov
mak5polievkových lyžíc
mascarpone100gramov
maslo125gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka polohrubá90gramov
puding vanilkový - prášok15gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)125mililitrov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda2polievkové lyžice

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  voda 2 polievkové lyžice

Źĺtka vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme vodu. Všetko spolu prešľaháme.

2. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

kypriaci prášok do pečiva 6 gramov  múka polohrubá 90 gramov

Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva.

4. 

mak 3 polievkové lyžice

Do cesta zapracujeme mak.

5. 

Forma na pečenie obdĺžniková 26 cm x 38 cm

Jemne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

7. 

cukor kryštálový 150 gramov

Cukor upálime na karamel.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov

Do roztopeného karamelu prilejeme smotanu, miešame kým sa cukor neroztopí. Necháme vychladnúť.

9. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Maslo vyšľaháme spolu s cukrom.

10. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  puding vanilkový - prášok 15 gramov

Z mlieka a pudingu uvaríme puding. Necháme vychladnúť.

11. 

mascarpone 100 gramov

Do vyšľahaného masla zašľaháme mascarpone, puding a karamel.

12. 

džem ríbezľový 4 polievkové lyžice

Korpus prekrojíme na polovice, jednu z nich natrieme džemom a polovicou krému.

13. 

Zakryjeme druhou polovicou korpusu, na ktorý natrieme druhú polovicu krému.

14. 

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice  mak 2 polievkové lyžice

V hrnci upálime karamel. Vylejeme ho na alobal, posypeme makom.

15. 

Keď karamel stvrdne podrvíme ho valčekom. Zákusok ozdobíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť